zaterdag 18 april 2015

Dag 8: Kelly park, Blue spring & Cheesecake

Ik moet zeggen dat Ananda en ik al aardig de smaak te pakken hebben. Florida is echt heelijk! Is dit een beginnende verlaving?

Gisteren gingen we naar Kelly Park. Het zou ongeveer 45 minuten rijden zijn dus besloten we eerst maar te tanken. Altijd een spannend moment in een ander land. In Lanzarote mochten wij dit bijvoorbeeld niet zelf doen. De route zelf was rustig! De drukte kwam inderdaad door Spring Break (wat jullie in de reacties al aangaven). Toen we de tolweg afreden kwamen we door een gebied met allemaal kleine huisjes van het formaat stacaravan (helaas geen foto). Erg mooi allemaal. Ook opvallend is de hoeveelheid Amerikaanse vlaggen en afbeeldingen van een adelaar (het nationale symbool). Toch mooi om te zien dat mensen achter hun land staan. 

We zijn er (bijna).. op de hoek van de weg vlak voor Kelly Park staat een cafe waar je zwembanden (auto binnenbanden) kan huren. Wanneer je het cafe binnenloopt zie je een typisch Amerikaanse bar zoals je dat in films weleens ziet. Een wat korter vrouwtje werkte er. Op haar shirt stond "Rehap is for quiters" en aan de bar zaten 2 typisch Amerikaanse mannen in hun hempie  onder het genot van een bord kippepootjes een honkbalwedstrijd te kijken. Toen ik vroeg naar hoe ik die banden kon huren klonk het "No problem dear. Its 10 dollar just take 2 tubes you like. I will only need something that I can hold till return"

Kelly Park is een park dat bekend staat om zijn heldere 'spring'. Een waterbron die resulteert in een heldere rivier waarop je met een band kan afdalen. In de rivier zouden vissen, schildpadden en waterplanten te zien zijn. De toegang was 3 dollar en dan kon je onbeperkt in en uitrijden. Eenmaal de auto geparkeerd werden we aangekeken alsof we noten kwamen stelen. Jaja, dit was de thuis knabbel en zijn vriendjes!Daar was het dan! De heldere rivier. Na even rondkijken (het is daar erg mooi en rustig) hebben we de band in het water geploft en zijn we naar beneden gedreven. Onder ons zwommen vissen, we zagen schildpadden en helaas voor Ananda (en dus ook voor mijn oren) zat het daar vol met grote libelles en hoe kan het ook anders. Er landde er 1 precies op de band van Ananda... 


De rivier was voor ons gevoel wat kort.. Wat mistte er? Bleek dat we halverwege waren opgestapt.. Eenmaal teruggelopen, vonden we de route naar boven. De route leidde ons langs een aantal oak trees. Grote mooie oude bomen waar de eekhoorns graag inzaten. Daar was hij dan. De 'spring'. Deze sping is er 1 van de velen in Florida, maar 1 van de weinigen waar je ook echt mag zwemmen. De springs zijn namelijk een drinkwater bron zoals onze duinen dat voor ons zijn. Beschermd dus! In Florida regent het veel. Dit water word op hoger gelegen gedeeltes door de grond opgenomen en zakt vervolgens in een kalksteen laag. Kalksteen is porreus en werkt dus als een spons en filter, maar is solide genoeg om het water op de lager gelegen vlaktes niet omhoog te laten komen. In de bronnen zoals bijvoorbeeld die van Kelly Park komt het water omhoog door scheuren.

Toen we met onze zwembanden naar beneden liepen zagen we een bord "alligators " wutt?! Yup er kunnen hier alligators voorkomen. 


Hoewel ze volgens dat bord voornamelijk op kleine zoogdieren en vissen jagen; was dit toch even schrikken. Ananda begon ondanks dat ze eerder al van dezelfde rivier was afgedaald nu toch wel te twijfelen.. De wetenschap dat een jongetje van 7 met zijn vader wel zonder twijfel de rivier afdaalde haalde Ananda over. Daar gingen we dan! Erg mooi allemaal en gelukkig geen alligator tegengekomen.
Toen we richting de auto liepen zagen we mensen barbecuen. Tip! Het is hier erg mooi, windstil en je kan onder een afdakje of onder de bomen zitten wanneer het regent. En barbecues staan er al!

Stop 2: Blue Spring State Park. 40 minuten rijden vanaf Kelly park. Zelfde principe. Een bron en een (gedeeltelijk) zwembare rivier. Alleen dan veel groter en je hebt hier hiking trails! Opzich leuk, maar met zo een trail kom je niet weer bij het begin uit, daarom besloten wij deze niet te lopen. Denk hieraan als je het begint te lopen. De trail die wij zagen is 7 mile (ong. 11 km), maar dan moet je nog terug! Er was 1 andere kleine trail die direct naar de bron leidde. Bij deze bron kon je scuba duiken. Hoezo dat? Zo diep is het toch niet? Deze bron heeft dus een scheur die 130 meter diep is! Je mag hier echter alleen in met teminste 2 personen en je moet een licentie hebben. In deze bron / rivier zitten normaal gesproken manatees (zeekoeien) die hier komen overwinteren, maar helaas rond deze tijd dus niet. Er zijn wel vissen te zien. We zijn blij het gezien te hebben, maar jammer dat er geen manatees waren.


Op de terugweg zijn we langs de Cheesecake factory gereden. Weer een item uit ons lijstje van restaurants die wij graag wilden proberen.Het eten was erg lekker. Ik had een pasta met een kipschnitsel en Ananda had wraps. Hoewel erg lekker, kwamen wij natuurlijk voor de cheescakes! Ananda had een Red Velvet en ik een Oreo cheesecake. Ik twijfelde nog tussen de Herseys Full Chocolate en de Oreo, maar de serveerster raadde de Oreo aan. 
Wouw wat een heerlijke cheesecakes zijn dit. En groot! Zo groot dat de serveerster voorstelde om een bakje voor "togo" te pakken. (Het is in Amerika heel normaal om wat je niet op kan mee te nemen voor later). Bij het schrijven van dit blog (een nacht slapen later) beginnen we eindelijk weer een beetje trek te krijgen. Zo vol zaten wij.

11 opmerkingen:

 1. Hoihoi
  Heerlijk hè was Kelly Park. Wij hebben echt genoten van de mooie omgeving. Wij hadden heerlijk vlees mee, was echt een aanrader om mee te nemen.
  Cheesecake factory klinkt goed zeg. Dat gaan we volgende week maar doen, hihi.
  Veel plezier vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooooo, lekkerrrrrr! Ik bedoel de cheesecakes hè....
  Hele leuke dag en dapper hoor tuben in Kelly Park, weet niet of ik dat durf!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig he, de Stateparks, ik ben er gek op! Toen ik februari in Blue Spring was waren er ontzettend veel manatees, super om te zien.
  De cheesecakes heb ik nog (steeds) niet geprobeerd, krijg elke keer trek als ik er een foto van zie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2 hele mooie State Parks op 1 dag en dan eindigen bij Cheesecake Factory, wat een heerlijke dag !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, als je begint met 'Florida is heerlijk we hebben de smaak te pakken' dan ben je telaat en is het virus al toegelaten :). Kelly Park is echt fantastisch en die cheesecake factory staat nu echt op m'n restaurantlijstje. Veel plezier verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker rustig in Kelly Park! Dat hebben wij weleens anders gezien ;-). Heerlijke Cheesecake!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooo na zon dag krijg ik helemaal heimwee.
  Zo mooi allemaal daarentegen dan ook nog lekker gegeten bij de cheesecake factory een van m'n favorieten!!!
  En die taarten daar mmmmmm
  Have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zalig die rust in de parken, en wat is die natuur toch schitterend, konden de banden in de auto of moesten ze op het dak :)
  Cheesecake lijkt me zalig ( zit helaas niet in ons vakantie gebied :( )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een Floridadag naar mijn hart. Wat een rust in Kelly Park in de zomer is het water heel erg vol tubes en luchtbedden en wordt overal geBBQd. Wij hebben meegemaakt dat er een slang in het water zat, die zitten er natuurlijk ook ;-). En daarna heerlijk gegeten bij de Cheesecake Factory, wat een lekkere taart, hè. Een stuk is eigelijk groot genoeg voor 2 personen. Krijg er enorme zin in, gelukkig vertrekken wij as vrijdag al naar Florida! Wie weet, komen we jullie nog tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat een lekker dagje mooiefoto's en die cheesecakes zijn gigantisch

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een dag naar mijn hart, zo mooi om te doen..
  Wij doen altijd een wandeling in Kelly Park, zo mooi, meestal met hertjes.

  Cheesecake Factory.... hmmm

  BeantwoordenVerwijderen