zaterdag 25 april 2015

Dag 15: snorkelen & meer!

De wekker ging vandaag om 7 uur. We moesten uiterlijk 9 uur bij de haven naast Mallory Square zijn om in te checken voor de snorkeltour. De temperatuur was heerlijk deze ochtend dus we zijn lopend gegaan. Inchecken ging vlot en we konden bijna meteen aan boord. De crew was erg gezellig en maakte er een feestje van. Na een uur kwamen we met de boot aan op de bestemming. Snorkels op, flippers aan en gaan!

Chris en ik zwommen iets weg van de groep toen ik plotseling een mini kwal zag.. Op zo een moment heb ik een reflex waardoor ik gewoon een gil slaak en iedereen om me heen een gehoorbeschadiging oplever. In dit geval leerde ik echter de harde les dat een angst voor kleine vieze beestjes niet samen gaat met snorkelen.. door mijn gil in het water kreeg ik namelijk een grote slok zout water binnen waardoor ik nog even bang was dat ik het kwalletje had opgegeten.. Na even te zijn bijgekomen van de schrik zwommen we verder.. en wat zagen we daar.. een HAAI! Een zusterhaai welteverstaan. Echt helemaal geweldig en zo dichtbij! Ik heb hem goed weten vast te leggen op de gopro. Hierbij was voor ons de snorkeltour al geslaagd! We hebben nog een uurtje door gesnorkeld en allerlei mooie vissen gezien. Hierna moesten we terug naar de boot om terug te varen. De bar op de boot werd geopend en het was erg gezellig met leuke muziek.

Bij aankomst aan wal zijn we terug gelopen naar het Douglas House waar we verblijven. Onderweg kwamen we nog langs het Hemmingway House die nu bewoont wordt door zestenige katten. Ook zagen we nog het "witte huis" van Truman. We hebben onder het genot van een Subwaytje lekker gerelaxed in de tuin en bij het zwembad.


Begin van de avond zijn we langs het Southern Most Point gelopen, dat om de hoek van het hotel ligt. Dit is het meest zuidelijkste punt van de USA en vanaf hier is het slechts 90 mile naar Cuba. 


Hierna zijn we heel Duval Street afgelopen tot we bij Mallory Square aankwamen. Hier vond vandaag een evenement plaats waarbij mensen vanaf schepen op het water elkaar met waterkanonnen nat spoten. Dit om de symbolische onafhankelijkheid te vieren na het geschil dat tientallen jaren geleden plaatsvond tussen Key West en de US government. Het was een heel feest met muziek en vrolijke mensen. 


Tegelijkertijd ging de zon onder. Wat een prachtige zonsondergang! Je zag de zon gewoon langzaam onder gaan. We hebben nog nooit zo een mooie zonsondergang gezien. De sfeer was gezellig. Iedereen ging klappen toen de zon onder was. 


We zijn iets doorgelopen naar de Sunset Pier waar we een Mojito en iets te eten hebben genomen. Heerlijk zo aan het water een livemuziek op de achtergrond. 


Via Duval Street weer terug gelopen naar onze kamer. Tot morgen!

14 opmerkingen:

 1. Van een kwalletje ga je gillen maar bij een haai niet ? Hahaha
  Mooie foto's van een gezellige dag, heerlijk zo aan het water!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jakkes, ik vond de haaien in de Glass bottom Boat al griezelig om te zien!
  Wat een romantische zonsondergang en een lekker drankje erbij, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Ananda! Zo ken ik je weer.Wat eenontzettend leuke beschrijving van je kwal-snorkel-verhaal. Super! Kan me nu zo levendig voorstellen hoe dat eruit heeft gezien. Eigenlijk moeten we samen zo eenboek schrijven met die soort verhalen....;-) ..Keep up the good work! ...BTW war blijven de "Chris"grappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke dagen weer. Key West ademt een heel ander sfeertje uit dan Orlando, maar het is er zo mooi... Weet je zeker dat je dat kwalletje niet hebt verorbert? Moet er wel om lachen, zoiets zie je gewoon voor je en dan in paniek kijken of je het beestje nog ergens ziet, hihi!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een belevenis. Fijn dat jullie het zo leuk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha dat kwalletje! Zou idd meer schrikken van een haai ;-)
  Wat een heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb daar toen een heleboel kwallen gezien en dat waren geen kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een heerlijk dag. ben weer bij gelezen, jammer van het ene motel zeg maar hoop wel dat jullie een klacht hebben ingediend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een superdag, Key West is zo leuk..
  Echt een andere sfeer, nog heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk plekje zo op het terras met die mooie zonsondergang. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf zeg je snorkelverhaal, dat hebben wij ook gedaan! Maar wel super , dat jullie een haai hebben gezien en een kwal, ik zou er ook van schrikken hoor! Gaaf allemaal he, geniet maar lekker verder, doe ik dat ook met jullie leuke verhalen! Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een top dag weer.
  Mooie zonsondergang in het mooie key west..
  En knap hoor tussen de kwallen en haaien zwemmen. Brrrrrrrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldige dag! Gaaf dat jullie een haai gezien hebben. Ik snap je reactie volledig toen je een kwal zag. het lijkt mij nl ook best eng. Wij gaan misschien ook snorkelen, maar ik weet nog steeds niet of ik echt durf......Wij rijden morgen naar Key West.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahahaha ik ziet het al voor me...gillen onderwater, maar zo herkenbaar. De zonsondergang js er inderdaad super en ze maken er iedere keer weer een feest van.
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen