donderdag 16 april 2015

Dag 6: waterpret en vuurwerk

Orlando is warm! Dat mocht duidelijk zijn. Gelukkig stikt het hier van de waterparken. Disney's Typhoon lagoon en Blizzard beach, Universals Wett 'n Wild en nog meer waterparken zijn hier gevestigd. Wij kozen voor Typhoon lagoon. Dit waterpark staat bekend om zijn golfslagbad. Het produceert de grootste golven voor een golfslagbad ter wereld! Zo groot dat surfers de golf kunnen pakken. Even testen dus...

Eenmaal aangekomen staat er een korte rij voor de kassa midden in de zon. We hadden blijkbaar de juiste dag gekozen, het zou namelijk regenen, maar het was stralend weer. Ook het park zelf was niet al te druk. Uiteraard was de eerste attractie het golfslagbad. Wat een massive golven zijn dat zeg! Na een paar keer onwennig onder de golf door duiken besloten we de golf te pakken en ons mee te laten sleuren. Kort nadat een snoeihard zuiggeluid klonk moest je keihard zwemmen. Enkele seconden later haalde de golf je in en afhankelijk van of je timing en snelheid goed was kon je zelfs als zwemmer op de golf surfen! Hey... Ik als programmeur vind het kunnen surfen een must! Uiteindelijk hadden we de smaak te pakken. Ik belandde zo nu en dan wel half op het ondiepe stuk erachter waar de kleinere kindjes aan het genieten waren van de nasleep van de grote golf, dus het was oppassen geblazen en Ananda, hoewel eerst wat onwennig, kwam uiteindelijk ook aardig ver.


Een half uur later besloten wij onze Go Pro te testen. Is het de investering waard geweest? Nog spannender, is de behuizing echt waterdicht? Je weet het, maar het is toch spannend.. Alles bleek goed te zijn en de filmpjes zijn echt mooi geworden! Na het golfbad hebben we nog een aantal slides gepakt. Deze waren ietswat soft, maar wel gewoon even leuk om te doen. Al met al een leuk park om heerlijk bij te komen. Rond 14 uur vonden we het wel ok. Het lunch/diner restaurant Cracker Barrel en de vuurwerkshow van Disney's Magic Kingdom stonden nog op het programma. 

Woops.. Waar staat de auto.. De parkeerplaats was inmiddels een stuk drukker. "Ongeveer daar toch?" We begonnen maar die richting uit te lopen. Gelukkig hebben we een luxe auto. Op het slotje van je remote sleutel klikken, liet de auto toeteren. Handig! Weer eens wat anders dan een citroen c1.

Na even in de villa wat bijgekomen zijn was de next stop Cracker Barrel. Lekker om de hoek en goedkoop! Je kan hier vanaf 2 dollar lunchen en ontbijten. Wij hebben voor 22 dollar (exclusief fooi) gedineerd. De service was snel en het eten lekker. Aanradertje. 
Op naar Disney. We kwamen hier voor de avondshows en 2 attracties die wij zondag niet hebben kunnen doen. De 7 Dwarves Mine en Buzz Lightyear. Beiden waren niet geweldig, maar wel gewoon leuk om even gedaan te hebben. Na deze attracties was het haasten. Over ongeveer 15 minuten begon de beroemde lichtjes parade. Net op tijd, want je mag niet zomaar ergens staan. Je moet binnen de tape staan of doorlopen. Gelukkig vonden we een plekje. Als ik een schoenmaat groter had, zouden we moeten doorlopen.... 

Het muziekje begon te spelen en.. herkenning! Ik herken dit muziekje vanuit mijn laatste ervaring met Disneyland Parijs van toen ik 3 was! Ik kreeg even kippenvel, omdat de twee andere herinneringen een brownie in een theater en een ritje in "its a small world after all" met mijn vader zijn... Wauw, intens.

Na de lichtjesparade liepen we rustig naar het fastpass vak om vervolgens de lasershow op het kasteel en de vuurwerkshow te zien. Pats! Het begon te druppelen.. Wat een slechte timing, kan het weer niet heel even wachten tot na de vuurwerkshow?!!!... Wij als Nederlanders zijn wel wat gewend en dachten "een paar druppels kan geen kwaad" (ondanks dat de druppels het formaat "ik loop onder een boom door en vang precies zo een gigantische druppel in mijn nek" had). Dit als resultaat dat de route richting de hoofduitgang een kolkende rivier werd van mensen die naar de uitgang stroomden. Gelukkig stopte het druppelen en kwamen er met vlagen korte maar grote druppels naar beneden. De lasershow begon en het was echt mooi hoe ze het kasteel als achtergrond gebruikten. 


Tien minuten daarna was de vuurwerkshow aan de buurt. Gelukkig was de regen gestopt. Heel magisch dit.. Niet al teveel vuurwerk, maar de combinatie van het vuurwerk met de muziek en de stemmen was echt netjes gedaan. De show bevatte ook een boodschap die tweeledig is. "Stop nooit met dromen, ze kunnen altijd zomaar uitkomen" voor kinderen is dit natuurlijk helemaal een magische boodschap.


Na de vuurwerkshow besloten we wel klaar te zijn voor vandaag, met een gigantische massa mensen liepen we richting de uitgang. Oei als dat maar goed gaat. Ik heb met eigen ogen mogen aanschouwen hoe het fout ging bij de Loveparade in Duisburg van 2010, maar hier.. Ze hadden duidelijk ervaring. De veerboot en monorail gingen af en aan en de massa werd netjes door hekken geleid zoals ze dat bij attracties ook doen. Wij besloten de monorail te pakken. Ondanks de gigantische rij zaten we binnen 15 minuten in de wagon. Wat het wel zo makkelijk maakte was dat het perron groot genoeg was voor het exacte aantal mensen die ook in de monorail pastten. Je wist dus van tevoren of je erin kon waardoor mensen niet eens de neiging hadden om te dringen.. (Leermomentje voor de sprinters in de spitsuren van de NS). Vlak voor we de monorail in gingen barstte de hemel open. In Nederland zijn wij wel wat gewend, maar hier! 'Instant nat regen' noem ik het maar. En niet even, nee gewoon een vol uur lang. Gelukkig hadden we een tram naar onze parkeerplaats. Of moet ik zeggen een zwembad. De gehele parkeerplaats was in een tijdsbestek van 5 minuten veranderd in een gigantische plas van 5cm diep!

Rustig rijden.. De snelweg vergde het uiterste van Ananda. Je kon vrijwel niets zien. Ik navigeerde en Ananda reed met 35km/h over de snelweg. Sneller dan dit was gewoon geen optie. Daar kwamen wij op de harde manier achter. Vlak voor ons (waren gelukkig net geen getuigen) was een zwaar ongeluk gebeurd. Waarschijnlijk 1 auto in de slip en de ander die vervolgens op de zijkant ingereden was. Gelukkig veilig bij het huisje gekomen. 

Wat een natte, maar leuke dag was dit. Licht verbrand van de zon zochten wij ons bedje op.

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige dag, veel gedaan ook zeg! Ben zelf nog nooit in zo'n waterpark geweest maar lijkt me leuk om een keer te doen daar. Gelukkig zijn jullie veilig thuis gekomen, het kan hard regenen ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Feest der herkenning wat jullie schrijven die eerste keren, zo herkenbaar erg leuk!!
  Jullie zijn goed bezig en echt trouw aan het bloggen, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om jullie verslagen te lezen. Toen wij in 2005 voor de 1e keer naar DIsneyWorld gingen hebben wij ons ook verbaasd over de massa's mensen die makkelijk vervoerd worden na de vuurwerkshow. En de regenbuien zijn inderdaad altijd heel heftig. Veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cracker Barrel is een van onze favoriete restaurants, ze zijn prima en ook qua prijs helemaal niet verkeerd.

  Die regenbuien zijn inderdaad echt gigantisch, wij hebben zelfs ooit op de Hwy 192 ( die weg waar Lindfields aan ligt ) gewoon stilgwestaan omdat je gewoon niets meer zag.

  En wat een leuke blog maken jullie er van, ik doe meteen inspiratie op voor mijn volgende blog ;-)

  Tot morgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer veel gedaan vandaag, ik zie een Florida verslaving ontstaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb jullie blog helemaal gelezen en wat is het weer eens leuk om een frisse blik op alles geworpen te krijgen door de ogen van de beginnende Florida jeugd Hahaha
  Het regent in Florida inderdaad alsof ze de hemel gewoon even open zetten, dus ik neem mijn petje af voor het rijden daarin door jullie!
  Heerlijk blog om mee te lezen en jullie schrijven echt heel leuk, ga vooral zo door dan kan ik 's morgens lekker genieten en mee beleven...
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke, drukke, afwisselende dag! Tja de regenbuien in Florida zijn meer dan hevig en echt geen pretje als je in de auto zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ah, ja... body surfen in Typhoon Lagoon: dat heb ik ook gedaan! Hebben jullie ook gesnorkeld in het 'zwembad' met de vissen?
  Cracker Barrel is een favoriet! De eerste Cracker Barrell is opgericht in Lebanon, waar ik dichtbij woon. Het is altijd druk. En ja... regen kan heftig zijn. Flooding is geen grapje.
  Gaan jullie ook naar Blizzard Beach? Ik herinner me die giga-stijle glijbaan nog wel. Talk about a wedgie there!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen