zondag 12 april 2015

Dag 2: opstarten

Vandaag schrijf ik, Chris de blog. Het was gisteren een lange eerste dag met het vroege opstaan en de heenreis. Eerste indruk vanaf het vliegveld tot het moment dat we gingen slapen? Warm, anders, groot, MOOI! Vooral de natuur, de bomen, maar ook de stijl van de verkeersborden.. Hey! Ik ben naast het weekje New York nog nooit buiten Europa geweest… 

 Ananda was al vroeg op, maar ik sliep nog heerlijk door, om de extra uren van het tijdsverschil in te halen. Dit ging aardig moet ik zeggen dankzij het kingsize bed in onze gekoelde slaapkamer. Wakker worden was minder prettig. Een vermoeid gevoel, is dit een Jet Lag?

Rond ongeveer 8:00 maakte Ananda mij wakker, waarna we begonnen met een duik in het zwembad. Dit hielp. Na een korte afspoelsessie was het tijd voor een plan van aanpak waarna we de weg op gingen richting de Florida Mall. Een drukke weg wel te verstaan. De 192, een equivalent van een provinciale weg staat vol met stoplichten, maar de snelweg spande de kroon met zijn files. Het heeft ons uiteindelijk meer dan anderhalf uur gekost om de Florida Mall te bereiken. 

Er vielen mij een paar dingetjes op bij de Florida Mall. Als eerste het formaat. Het is groot! Het parkeerterrein was zo groot dat de navigatie succesvol een route tussen de plekken door kon vinden. In indoor winkelcentra in Nederland staan er weleens stands in het midden van het loopgedeelte met bijvoorbeeld make-up, tijschriften etc. Maar in de Florida Mall kun je dus ‘even’ je tanden laten bleken. Een ander detail waren de eetgelegenheden. In Nederland heb je lange winkelstraten met om de zoveel winkels een MC Donalds, een broodzaak of iets in die trend. In de Mall zaten deze vrijwel allemaal opeen gepakt in een zogenaamde ‘foodcourt.’ Een binnenplein met alleen maar eetgelegenheden. Belangrijk detail,wij hebben in dit foodcourt onze eerste Sushi aan de lopende band ervaring gehad!Na succesvol van de parkeerplaats af genavigeerd te zijn, was het nu tijd voor de Best Buy, de Amerikaanse versie van Mediamarkt. Doel? Go Pro Items. Na de Best Buy zijn we nog even naar de Wallmart gegaan. Ik heb toch koffie nodig he. Gezien de tijd en het gebrek aan energie zijn we halverwege de winkel gestopt en hebben we alleen het hoognodige ingeslagen waarna we terug naar de villa zijn gegaan. 

UitSteakend eten
Eenmaal bij ons huisje aangekomen besloten we bij Texas Roadhouse te gaan eten. Dit restaurant lag ongeveer 7 minuten rijden vanaf Lindfields. Een beslissing waar wij geen spijt van zouden krijgen! Wat een leuk concept voor een eettent. De service was snel en er hing een gezellige sfeer. Het eten was uiteraard uitsteakend! Als voorgerecht hadden we ‘ratllesnake bites’. Een soort pittige gefrituurde balletjes met kaas. Niet echt ons ding, bleek achteraf. Het hoofdgerecht was een steak waarbij je 2 side dishes kon kiezen. Ananda ging voor een ceasar salad en verse groentes. Ik ging all in: frietjes met cedar cheese, steak met mushrooms en maïs in boter. Vooral de steak was heerlijk. Met een volle maag keerden wij terug richting ons huisje. Al met al een lekker dagje Orlando kunnen verkennen. Vandaag staat Disney’s Magic Kingdom op het programma. Tot morgen!


  


11 opmerkingen:

 1. Ja, het kan erg druk zijn in Orlando qua verkeer, pfff... En de Florida Mall is groot he, ben zelf gek van de foodcourt. Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè die sushi bij Wasabi? Wij vonden Texas vorig jaar ook een vd leukste restaurants met pinda's op tafel. Jullie zijn iig goed bezig, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gister zijn wij inderdaad ook de file gaan ontwijken. Hopen dat dit alleen weekendse perikelen zijn en dat we er vanaf maandag geen last meer van hebben ;-). Heel veel plezier vandaag en jullie schrijven leuk zeg! Groetjes van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk verhaal Chris. Jullie schrijven beide leuk. Wat had ik graag als vlieg in jullie koffer mee gevlogen. Jullie genieten duidelijk. Zag ik ook aan jullie snoeten net via Face Time :-D maar de verbinding werd wel erg vaak verbroken. Ben zo benieuwd naar jullie filmpjes. Maar eerst nog maar heel veel maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor alles voor de eerste keer meemaken in Florida. Leest inderdaad heel leuk mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar zoals je de eerste indrukken van Florida omschrijft......dat is inderdaad nogal overweldigend. Wasabi is een van onze favoriete tentjes en steak bij Texas Roadhouse is super. Geniet lekker in Magic Kingdom......
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad ook heel herkenbaar voor ons, en op dit moment is het wel heel erg druk op de weg in de Orlando-area want zo lang ik me kan heugen hebben wij er (nog) nooit 1,5 uur over gedaan om bij Florida Mall te komen...

  Texas Roadhouse is echt een topper, wij komen er graag, net als bij Longhorn overigens ;-)

  Geniet maar lekker van al de Magic !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja de indrukken zijn grooooot als je het voor de 1e keer beleefd wat een goed begin Texas Roadhouse , de Florida Mall en de WAllmart. Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie zitten al lekker in het ritme!!
  Leuk huh die malls en outlets!!

  Heel veel plezier in het Magic Kingdom!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lekker hoor zo'n eerste echt dag en rustig aan doen kan nooit kwaad. Heeel veel plezier in Magic Kingdom

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke schrijfstijl en wat leuk al die ervaringen als je voor het eerst in Florida bent! Nou ik kan je zeggen, dit blijft niet bij de eerste keer! Genieten van alles, er is zoveel leuks te beleven!

  BeantwoordenVerwijderen