maandag 13 april 2015

Dag 3: Disney’s Magic Kingdom

Voor wij over magie beginnen te praten willen wij eerst even kwijt dat jullie reacties op dit blog erg leuk zijn. Het is fijn om te lezen dat mensen zich herkennen in onze ervaringen!

Magic Kingdom
Toen ik (Chris) 3 was ben ik met mijn zusje, broers en ouders naar Disney land Parijs geweest. Daar weet ik uiteraard vrijwel niets meer van. Op 2 details en wat vage herinneringen na. Ananda is twee keer geweest. Zij was ook al iets ouder en weet dus nog meer. En uiteraard geheel volgens het aard van het beestje was zij degene die alles had uitgezocht. Zoals welke attracties leuk zijn, welke een lange  rij hebben en waar we de fastpass voor moeten gebruiken.

Rond 7:30 uur vertrokken wij vanaf ons huisje. Gezien de drukte op de snelweg van de vorige dag besloten wij deze te vermijden en namen wij een korte omweg. Geen slecht idee, want wij konden zo  doorrijden.

Eerste indruk
GROOT! Afslag Disney World betekent niet dat je een poort tegenkomt met een parkeerplek. Nee, je rijdt onder de poort door en volgt een paar kilometers lang een dubbelbaans wegennetwerk richting Magic Kingdom. Onderweg kom je nog de afslagen voor de andere Disney (water)parken en resorts.  De weg eindigde daar waar wij heengingen, Magic Kingdom. Eenmaal daar passeerden wij meerdere gigantische parkeerterreinen die per tram bereikbaar waren. Gelukkig waren wij vroeg en stonden vrijwel voor de ingang… Of niet? Nee het was het opstappunt voor een monorail en pontverbinding NAAR de ingang… WOW..

Wij kozen voor de monorail. Deze bracht ons langs schitterende ressorts en zelfs tussen de ressorts in klopte alles. Alles was mooi groen, goed bijgehouden en schoon. Na een reisje van 5 minuten stonden we dan, 30 minuten voordat het park open zou gaan, voor de poort. Na 15 minuten begon de openingshow en zelfs dat is een feest. Muziek, zingende en dansende mensen, en uiteraard de bekende Disney figuren. Voor alle leeftijden gewoon leuk om te zien!Target acquired
Ok, wij hadden dus een van tevoren opgezette strategie. De attracties die druk zouden worden als eerst bezoeken. Helaas ging ons eerste plan niet door. De eerste trein pakken richting de Splash Mountain en de Big Thunder Mountain. Het station was namelijk nog onderdeel van de openingshow en zou pas over 12 minuten opengaan.. Ok, niet rennen, maar wel doorlopen.. Genieten van de omgeving komt na de attracties J. Toen wij vrijwel voorop liepen stuitten we op een rits park medewerkers met een touw. Jup we mochten maar geleidelijk het park in. Ik kan me voorstellen dat daar genoeg redenen voor zijn. Desalniettemin kwamen wij dan toch vooraan te staan bij de Big Thunder Mountain. Voor de thrill moet je het niet doen en met die instelling kwamen wij het park ook niet in. Het ging om de ervaring. En die kregen wij. Met Big thunder mountain als starter gingen we snel door naar de Splash Mountain waar het hele verhaal van Broer Konijn en Rein Vos werd geanimeerd. Erg mooi, maar wel doorweekt!Elke attractie had zo zijn eigen verhaallijn. De Pirates of the Caribean was naar mijn mening het beste als het ging om het verhaal. Hierna hebben we de Jungle Cruise gedaan. We hebben erg gelachen om de droge humor van de gids. Na de Haunted Mansion gedaan te hebben, zijn we op willekeurige volgorde rustig door het park gelopen waar we onder andere nog een mooie parade hebben gezien. Hierna hebben we nog onze drie fastpassen gerbuikt voor The Big Thunder Mountain, Splash Mountain en Peter Pan’s Fligt. Die laatste vonden we ietwat tegenvallen.. Hierna, rond 16:30 uur, hielden wij het voor gezien. We gaan woensdagavond weer terug voor de overige attracties en vuurwerkshow! We namen de monorail terug, auto gepakt en nog even snel langs de Publix supermarkt. Hier vonden wij betaalbaar fruit. We vinden de supermarkten hier best duur! Goed excuus om weer lekker uit eten te gaan?


Uitgeput kwamen we terug in de villa. Toch maar thuis blijven en een pasta maken. Lekker opgegeten onder het genot van een aflevering van Game Of Thrones (ja we zijn fans!) en vervolgens om 21:00 ons bed in gedoken.. Tot morgen!

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dag, je beschrijvingen naar Magic Kingdom zie ik zo voor me, wij waren er in 2012 voor het laatst, geweldig park! De supermarkten zijn met sommige dingen duur, maar soms ook helemaal niet voor nederlandse begrippen. Zo neem ik altijd een heleboel mascara etc mee, dat scheelt een heleboel! De dollarkoers is nu ook niet echt gunstig, maar bij de Walmart is het wel goedkoper als bij de Publix volgens mij. Lekker op tijd naar bed, je bent helemaal op na zo'n dag slenteren door zo'n park, al die indrukken en de warmte. Morgen weer fris op en weer een nieuwe heerlijke dag wacht op jullie, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi weer een volger erbij!!!
  Net jullie blog gevonden jullie zijn al heerlijk aan het genieten in het oo zo mooie florida.
  Ja wij zijn ook al een beetje verslaafd hihi.
  Heel veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag weer voor jullie! En idd,wat hierboven al gezegd wordt, Walmart is net even wat goedkoper qua levensmiddelen. Publix wat luxer.
  En weet niet of je ook van make up houdt, maar daar is Walmart ook een goede voor, alsmede Walgreens en CVS.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk...oh ok vind Disney ook zo leuk.....ENJOY!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie vermaken je wel, leuk verslag, lekker herkenbaar!.De publix is wel mooi hoor, onze favoriete supermarkt in Florida, Veel plezier nog!
  Groetjes,Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om dagelijks jullie blog te lezen, en wat hebben jullie het fijn daar !

  Wat ook leuk is om te doen is een keer 's-avonds naar Disney's Boardwalk gaan, is echt heel leuk om een rondwandeling te maken ;-)

  Groetjes,
  Pieter & Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat cool, een nieuwe Orlandoblog! Ziet er naar uit dat jullie het helemaal geweldig vinden daarginds, en de schrijfstijl is ook nog plezierig.
  Ik ga jullie volgen en lees lekker mee! Geniet ze nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! hoe jullie dit beleven, ga gewoon terug hoe ik het had ervaren de eerste keer (inmiddels alweer 9jr geleden). En alle Disneyparken zijn zo gaaf! ik ga jullie verhalen volgen, en wij gaan over een aantal weken voor de 5e keer terug naar Florida/Orlando. Genieten maar van elk moment!

  Groetjes, Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke relaxte dag en de betovering heeft jullie ook gevangen, denk ik zo. Disney weet hoe het moet en bezorgt je een heerlijk gevoel, dat is althans onze ervaring.
  Geniet lekker verder, lees ik met jullie mee!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zijn echt lekker aan het genieten !
  Super om te lezen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superdaggie en heerlijk genieten van MK wat wil een mens nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om jullie belevenissen te lezen. heerlijk dagje zo, nog veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen