vrijdag 8 mei 2015

Dag 27 & 28: terugreis & aankomst

Dag 27: de terugreis
We werden uitgeslapen wakker. Vlak hierna hoorden wij ineens iemand flink met een hamer tegen de muur slaan.. het is dat we er net uit waren, maar alsnog was het heel erg irritant. Het gekke was dat hotel niet eens op de hoogte was van deze werkzaamheden. Ach.. we konden ons in ieder geval niet verslapen op deze manier haha!

Jullie kennen het wel. De laatste net geen vakantiedag. Een dag van inpakken en afwachten tot we naar het vliegveld moesten. We hadden eigenlijk niks meer gepland en besloten naar een winkelcentrum te gaan waar we nog niet geweest waren: The Loop. Het is eigenlijk geen winkelcentrum maar een groot winkelgebied. Een gebied waar zelfs wij, als 'non-americans' met de auto van winkel naar winkel reden.. en dat doen we niet vaak! We hebben nog wat gegeten bij de Subway, ge-wified (is dat een woord?), wat gedronken bij de Starbucks en de auto volgetankt.

Eenmaal bij het vliegveld hebben we de auto afgeleverd. Oeh... het laatste beetje buitenlucht van Orlando! Even flink inademen he.. Binnen stonden we bij de bagage drop. Op de monitor was te zien dat er vertraging was. Oei als die maar niet oploopt, want anders konden wij onze vlucht vanaf London Gatwick naar Amsterdam wel eens missen! Aan de balie stelde een vriendelijke medewerker van Britisch Airways ons gerust. Ananda vroeg of de plekken bij de exit nog vrij waren. Voor die plekken moet je normaal gesproken betalen, maar als ze niet bezet zijn kan je ze op het laatste moment toch gratis krijgen. "Yes, the flight is lightly booked, normally we'll charge you for that, but in this case I can give them for free!" Awesome!!

Na nog even wat rondgelopen te hebben op het vliegveld, orange chicken gegeten te hebben.. stapten we een half uur later dan gepland in een Boeing 777-200.  Na even taxien stegen we op. "Iiieek!", klonk het vanaf het moment dat het vliegtuig loskwam... wat? Ik keek achter me. Een Nederlands meisje gilde, er kwam water op haar. Gelukkig wist ik meteen dat dat de airco was en bevestigde de stewardess het. "Sorry miss this airco sometimes drips a bit during take-off", waarna ze een andere plek toegewezen kreeg. Het kon naast ons, want die stoel was nog vrij, maar ze koos een andere plek! Oh heerlijk! Ananda had ruimte achter haar en kon haar stoel volledig naar achteren doen en ik had een stoel naast mij waar ik al mijn spullen kon neerleggen. En dan nog die beenruimte! Oja ik gebruikte het tv-schermpje van de stoel naast mij voor de vlucht info terwijl het andere schermpje een film had opstaan.. heerlijke vlucht. En alsof dat nog niet alles was konden we op het laatste moment ook nog even in de Bussiness class zitten zodat we dichter bij de uitgang zaten en onze vlucht konden halen. Britisch Airways is echt een aanrader!

Helaas voor mij kan ik tijdens het vliegen niet slapen, dus ik was echt gebroken toen wij op Gatwick aankwamen. Ananda heeft zelf ook maar 2 à 3 uur geslapen. 

Dag 18: connectievlucht & aankomst
Na even haasten haalden wij onze aansluiting. Het vliegtuig richting Amsterdam was kleiner. We zaten krap en het was warm, maarja je kan niet alles hebben. Knikkebollend zaten we opgevouwen in onze stoel. "Wat is het toch altijd met mensen die zomaar hun stoel naar achteren doen zonder even te checken of de persoon erachter niet krap zal zitten.." Zei ik tegen Ananda toen de persoon voor haar dat bij haar deed. Gelukkig zette ze na even (netjes) vragen de stoel weer recht. Ananda voelt zich altijd wat ongemakkelijk om dat te vragen en doet dat dus nooit, maar ze kon nu niet eens meer recht zitten.  

Boven Nederland vliegen op een heldere dag is altijd leuk. We zagen Zandvoort en Uitgeest, maar uiteindelijk net geen Zaandam. Het maakte ons weer even scherp, helaas was dat na de landing voorbij... de polderbaan.. 15 minuten taxiën.. Ik kon de britten achter mij er nog bijna van overtuigen dat we richting Rotterdam Airport taxiden, omdat schiphol vol zat, maar toen waren helaas de terminals al in zicht. We zouden de trein pakken, maar wie staat daar? De vader van Ananda! Haha wat een verrassing en gezellig :)

Terugblik
We hebben deze vakantie echt genoten van vrijwel alles. Als je vraagt naar alle hoogtepunten zijn dat er gewoon te veel. Dan zouden we het blog opnieuw moeten overschrijven.. Uiteraard waren er wel wat uitschieters bij: de villa, Universal, Kelly Park, snorkelen in de koraalriffen van Key West, Everglades, Myakka River State Park, zwemmen met Manatees en snorkelen in de heldere Three Sisters springs en varen met dolfijnen.

We geven het maar toe.. we hebben het al gehad over een volgende keer. "Ohh dat doen we dan wel de volgende keer" "We moeten echt zo een villa huren de volgende keer". De vraag is alleen of onze eerstvolgende vakantie weer meteen Florida wordt of dat we eerst andere delen van de VS gaan bekijken. Of wellicht een combinatie? Ook wilt Ananda graag weer een keer terug naar Zuid-Afrika en mij dat laten zien en willen we samen nog naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De vraag is dus niet OF we terug gaan naar Florida, maar WANNEER.. en de kans is redelijk groot dat het onze eerstvolgende vakantie zal zijn in combinatie met andere delen van de VS! 

BEDANKT!
Als afsluiter willen wij ook nog iedereen bedanken voor het lezen van onze blog en voor alle reacties en voor het geven van tips! Wij vonden het echt leuk dat jullie zo betrokken waren. Wij gaan ook zeker jullie blogs lezen indien van toepassing. Hieronder nog zoals belooft een kaartje van onze uiteindelijke route. Ik (Chris) ga zelf nog proberen om hier een interactieve kaart van te maken. Wij nodigen jullie dus uit om later nog even terug te komen. Wellicht is het dan gelukt!


Nogmaals bedankt!

Ananda & Chris

19 opmerkingen:

 1. Jullie hebben een super vakantie gehad en ik vond het heel leuk om mee te lezen!
  En inderdaad, er zijn nog zoveel andere mooie plekken om te ontdekken, maar jullie zijn jong, dus dat komt vast goed!
  Dus op naar de volgende vakantie, lezen wij weer mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom thuis en erg leuk om te lezen dat jullie inderdaad het Floridavirus hebben opgelopen. Succes met het weer wennen thuis en het nagenieten van alle mooie opgedane ervaringen, jullie hebben de tijd die wij nog moeten wachten voordat wij weer gaan aangenaam opgevuld, nogmaals bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom thuis en ook wij hebben genoten van je verhalen
  Net wat Esther al zegt jullie zijn nog jong
  En inderdaad er is meer te zien op de wereld
  Misschien als je onze leeftijd heb kom je hier v
  Misschien wat vaker
  Bedankt dat we mochten meegenieten en tot een volgende keer
  Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben een schitterende reis gemaakt en
  Ik vond het erg leuk om mee te lezen.
  Gr Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen dat jullie besmet zijn....... Geniet samen van de vele reizen die jullie nog gaan maken, wij lezen graag mee. Bedankt en tot een volgend blog :)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welkom thuis. Heerlijke vakantie en ik heb een beetje meegenoten elke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom thuis! British Airways klinkt goed, en fijn dat jullie de overstap nog hebben gehaald. En brak ben je dan he, kan ook nooit slapen in het vliegtuig.
  Jullie hebben een fantastische vakantie gehad, en ik vrees dat jullie besmet zijn met het Florida virus ;-) Hopelijk kunnen jullie nog vele mooie reizen maken, een volgende keer lees ik graag weer mee. Bedankt voor de leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welkom thuis, jullie hebben echt een hele gave vakantie gehad.
  Wij hebben meegenoten !!

  Rick en Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk om deze heerlijke reis met jullie mee beleefd te hebben voor jullie zit het erop en wij tellen nog even af. Jullie hebben een hoop leuke dingen gedaan en het op een leuke manier beschreven tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig dat jullie de vlucht naar A'dam hebben gered. Altijd fijn ruimte in het vliegtuig. Jullie kunnen terugkijken op een fantastische reis en ook hier hebben we het over 'de volgende keer'
  Groetjes van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tsja, dat zat er natuurlijk dik in, je hebt al heimwee als je nog niet eens vertrokken bent..
  Wat hebben jullie veel gezien en gedaan, en wat een heerlijke trips hebben jullie in de planning staan, gelijk hebben jullie hoor, geniet maar flink van alles :)
  Bedankt voor het bijhouden van jullie vakantie, gaat altijd veel tijd in zitten, maar is oh zo leuk om nog regelmatig even bij weg te zwijmelen Hahaha
  Op naar het plannen van jullie volgende herinneringen :)
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Welkom thuis, tja en die verslaving was natuurlijk al verwacht. Maar jullie hebben nog genoeg plannen om ook de rest van de wereld te gaan bezoeken, daar kun je voorlopig mee vooruit. Bedankt voor het delen van jullie avonturen, ik heb meegenoten.
  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oo wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad.
  En wij hebben een beetje meegenoten van het leuke blog.
  Zo leuk om s'morgens belevenissen te lezen foto's te zien die erg herkenbaar zijn.
  En ja Florida is erg verslavend,maar snap dat er nog meer op jullie verlanglijstje staat.
  Wij zijn ook al een paar keer zuid west geweest ook geweldig.
  Wij gaan in juli eerst naar New york en rijden dan met een auto naar Florida.
  Hadden jullie ook een blog van New york gemaakt????
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt ons ook een geweldige reis eerst new york en dan naar Florida rijden! Leuk! We hadden wel in de planning om een verslag bij te houden, maar we hebben daar zo veel gedaan dat we er geen tijd voor hebben gehad. We zijn het nu achteraf aan het maken voor ons fotoboek. Als je het leuk vindt kunnen we het wel opsturen als het af is :)

   Verwijderen
 14. Altijd leuk!! Als het nog afkomt voor juli:)
  Stefan is net terug uit New york moest er een weekje voor het werk heen.
  En heeft ook veel gezien en gedaan makkelijk alvast voor onze reis straks.
  Hebben we onze eigen reisleider hihi.
  Maar vindt het altijd erg leuk om andere blogs te lezen en tips eruit te halen.
  Dus als jullie verslag af is lees ik het graag..
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Chris en Ananda, hier nog een liefhebber voor jullie verslag! Wij gaan komende zomer 3 juli ook eerst naar NYC dan door naar Florida voor een klein rondje.

  Wat hebben jullie het heerlijk gehad. Veel leuke dingen gedaan, veel hebben wij ook gedaan. Jullie kunnen terug kijken op een heerlijke vakantie. Amerika is een heel fijn vakantie land, wat zeker uitnodigt om ook andere delen te bekijken. Een rondje Westkust zouden jullie ook geweldig vinden, denk ik. Fijn dat jullie de vlucht gehaald hebben! dank voor het meelezen. Tot blogs..!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik sluit me aan bij de vorige mensen, hartstikke bedankt voor het leuke blog en al het herkenbare waar ik ook ben geweest! Ik heb genoten van jullie verhalen en belevenissen! Ben graag een volgende keer weer van de partij! Geniet maar lekker na van alles gr Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Ik vond het erg leuk om mee te lezen met al jullie belevenissen. Er komt vast een volgende keer en dan lees ik graag weer mee. Geniet van alle herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke trip! Jammer dat het alweer voorbij is. Erg veel genoten van de verhalen. Hou ons op de hoogte van de nieuwe avonturen!

  BeantwoordenVerwijderen