woensdag 6 mei 2015

Dag 26: laatste volle dag

Gisteren was het inpakdag. Na 5 fijne dagen in het hotel aan St Pete Beach zijn we onze laatste volledige dag van onze vakantie ingegaan. Deze dag staat voor mij in het teken van eten wat wij lekker vinden, lekker rustig aan doen en de rit van anderhalf uur naar Orlando. 

We checkten om 11 uur uit waarna ik voorstelde om nog 1 keer langs de IHOP te gaan. Inmiddels mijn favoriete ontbijtrestaurant. Waarom? Die heerlijke Strawberry Cheesecake pancakes..... de naam moet voldoende zeggen. Helaas wilde Ananda niet. "We eten onderweg wel iets GEZONDS". Onderweg hadden we het nog over mijn laatste nachtelijke onrustige momenten. Jaja ik schijn te praten in mijn slaap als ik droom. Ik schrik dan vaak even wakker en roep even wat. Deze keer vertelde Ananda mij dat ik wakker schrok omdat ik dacht dat we achterop een andere auto botsten. "Hmm ja..." Amerikanen rijden echt als debielen hier in de omgeving van Tampa. Bij Orlando gebeurd veel maar hier is het extreem. Elke dag dat we rijden zien we tenminste 1 ongeval en hoewel de borden hier 55 aangeven rijd echt iedereen standaard 10 a 20 mile te hard op de snelweg! Dan nog niet te praten over het bumperkleven en hun invoegstijl. Het feit dat ik zelf niet achter het stuur zit en geen eigen actie kan ondernemen maakt mij onrustig. Ik verwachtte een reactie maar in plaats van Ananda was het de navigatie die de stilte doorbrak. "Bestemming ligt aan uw rechterkant" Huh? Ananda bleek de navigatie te hebben ingesteld op de IHOP. Wat een verrassing en troost!

Met een volle maag en een tevreden gevoel reden we verder. Interstate 4 bracht ons waar we zijn moesten. Lake Buena Vista Resort. Bij het inchecken werd ons nog "een cadeautje" aangesmeerd. "Blablabla, grijs gebied, grijs gebied, 20 dollar wordt 100 dollar, time sharing". "Nee dank u". "U krijgt van ons 100 dollar als welkoms cadeau. Weet u het zeker?" Ja. Hoewel wij niet exact wisten waar het over ging, wisten wij dat wij dit moesten weigeren. En laten we even nuchter doen. 100 dollar krijg je nooit 'zomaar'. Eenmaal boven in onze kamer zag het er op zich best mooi uit. Wel oud! Natuurlijk gingen we meteen op zoek naar ons bubbelbadje. Hiervoor hebben we het gekozen. En voor het grote zwembad. Je moet natuurlijk wel even tot rust komen voor zo een lange vlucht. Toen we gesettled waren gingen we eerst even zwemmen. Opzich een lekker zwembad. Jammer genoeg geen zon, maar het was warm genoeg en ze hadden whirlpools! Een uur later gingen we naar onze (lees: vooral mijn) volgende favoriet. De cheesecake factory. Die moesten wij natuurlijk nog even bezoeken. Vooral omdat het praktisch om de hoek was. Beiden gingen we voor een pasta en uiteraard een cheesecake. Ananda koos de Red Velvet en ik de 30th Anniversary (zelfde als red velvet alleen dan met chocolade). Natuurlijk konden we het niet op dus vroegen we een bakje.

Eenmaal terug in het hotel was het een kwestie van de koffers herindelen voor morgen en daarna het bad vol laten lopen. We pakten de cheescakes uit de koelkast en lieten ons afzakken in het warme water. Zelf probeerde ik nog even een flesje van het lokale bier "Free Dive". Heerlijk afsluitertje van de dag :)


Vanavond vliegen we om 8pm (2am Nederlandse tijd) en komen we rond 1pm  na een overstap in Londen in Amsterfam aan. Morgen zal ons laatste verslag volgen! Tot dan!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk cheesecake in bad, doen jullie goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dagje zo, zeker qua eten, Ihop is ook mijn favoriet, Leuk dan zo'n verrassing.
  Goede terugvlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het leuk met jullie mee te kunnen lezen! Goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja maak ons gek!!!!!!
  In bad moet cheesecake mmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke/lekkere :-) Laatste dag. Goede terug reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Relax die laatste dag met heerlijk eten dat gaan jullie zeker missen. Goede vlucht en mischien tot een volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, mooie combi in bad met cheese cake!! puur genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen