zaterdag 2 mei 2015

Dag 22: Bush Gardens

Hoge verwachtingen waren er. Busch Gardens stond op het programma! Dit park staat bekend om zijn achtbanen in combinatie met de dieren en tja als achtbaanliefhebbers moet je er dan natuurlijk heen. Vanaf St Pete Beach is dat maar 50 minuten rijden en dus de moeite waard. We wilden er vroeg heen om zo de dag optimaal te kunnen benutten. Prima te doen in dit hotel! Vers en onbeperkt koffie, een airco die niet al te luidruchtig is en een lekker bed helpen daar aardig aan mee! Omdat ontbijt niet inclusief is, besloten we (eigenlijk heb ik Ananda overgehaald) voor onderweg - voor de verandering - bij onze favoriete afhaalketen Subway een broodje te halen. Het is dat we elke keer een ander filiaal opzoeken anders had een leus als "the usual" wel volstaan. 

Eenmaal bij Busch Gardens aangekomen was ons eerste doel Lory landing. Je kon hier een soort binnenplaats inlopen waar vogels zaten. We hebben een bakje nectar gekocht waardoor er opeens allemaal vogels naar ons toekwamen. Er zaten er zelfs een paar op Ananda's hoofd. Erg leuk. De vogels zijn gewoon tam genoeg om op je te komen zitten! 

Onze volgende halte was Sheikra. Een achtbaan die stijl klimt en vervolgens verticaal naar beneden valt. Hoog en leuk! Als dit de maatstaf is voor de andere achtbanen dan gaan we het hier heel erg leuk hebben! En ja hoor de tweede achtbaan zag er goed uit. Helaas wilde Ananda hier niet in. Ananda had een wat nare ervaring met haar nek en het aantal loopings en schroeven van andere achtbanen dus ging ik alleen. Wauw! Wat een G krachten. Echt een klassieker. 

Nog vol adrenaline gingen we naar de Falcon's Fury. De hoogste vrijstaande vrije valtoren van de Verenigde Staten. Twijfelachtig ging ik met Ananda mee. Wow! Dit ding is echt hoog en wat doen die stoeltjes?? Je valt face-down!! Je kent de beroemde tip: niet omlaag kijken. Je kijkt naar de horizon en daardoor lijkt het minder hoog, maar zodra de stoeltjes jou voorover kantelen is het enige dat je ziet een afgrond van 102 meter recht naar beneden! Onvergetelijke thrill :)


Om de volgende achtbaan te bereiken moesten we door de dierentuin. Eerlijk gezegd vinden we de verblijven een beetje klein voor de dieren.. De tijger, leeuwen, krokodil en sommige grote vogels hebben nauwelijks beweegruimte. Vooral omdat Ananda in Zuid-Afrika in het Kruger Park heeft gezien hoe gelukkig de dieren zijn om in het wild te leven, hopen we maar dat deze dieren niet beter weten en gewoon op deze manier gelukkig leven. 

De volgende achtbaan was de Cheetah hunt. In de rij stonden we plotseling voor Nederlanders. Uiteraard raak je aan de praat en wat bleek? Ze herkenden ons van het blog. Hoi De Hillies! Leuk jullie even ontmoet te hebben! Hoe groot is de kans dat je op hetzelfde moment bij dezelfde attractie staat en naast elkaar in de rij? Veel plezier nog de rest van jullie vakantie!
 
De Cheetah hunt was de langste achtbaan van het park. Het doorkruist het halve park en zag er op zich onschuldig uit, maar toen we omhoog getakeld werden schoten we in één keer vooruit (haha nice!). Ananda's favoriete achtbaan tot nu toe. Daarna hebben we nog een aantal rides gedaan waarna we toch nog even een keer in de Falcon's Fury gingen. Wat een tof ding zeg.
We hebben een leuke dag gehad in Bush Gardens!

De terugweg verliep stroef. File! Het heeft ons 2 uur gekost om bij het hotel te komen. Gelukkig is het hier heerlijk ontspannen! Als de man in de bar die helaas geen zuiver geluid produceert, ook nog stopt met zingen dan zijn wij morgen fris en fruitig genoeg om ons strandmiddagje in te halen :)

9 opmerkingen:

 1. Leuk park is dat! Heerlijke dag hebben jullie daar gehd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was zeker leuk om jullie tegen te komen en de Cheetah Hunt is bij de heertjes ook favoriet! Maandag gaan we nog een bezoekje brengen aan BG! Wij hadden ook file naar Clearwater Beach, maar gelukkig voor ons geen 2 uur. Wel balen voor jullie. Fijne dagen verder! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dagje busch graden.
  Vonden wij ook zo mooi,knap dat jullie in de achtbanen gaan.
  Wij stonden erbij te kijken en maar snel doorgelopen.
  Vind de python in de Efteling al heftig hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lef met al die stoere achtbanen. Ik doe het je niet na. Altijd wel grappig landgenoten te ontmoeten en elkaar te herkennen van het forum. Aan de foto's te zien wederom een heerlijke dag in Florida.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Astrid de Man3 mei 2015 om 13:42

  Hebben jullie toevallig ook nog de Go Pro gebruikt in de achtbanen? Of niet aan gedacht? Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, stoer dat jullie al die achtbanen doen, dat durf ik echt niet. Het is een mooi park iig. Veel plezier nog in St Pete!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stoer dagje jongens, een heerlijke dag Busch Gardens..
  Nog veel plezier !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kom graag in Busch Gardens maar die rollercoasters daar krijg je mij echt niet in. Aan het einde van de middag weer naar huis vanuit BG is altijd een crime, je staat geheid in een file....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig park he Buschgardens enne stoer hoor om in die achtbanen te gaan, ik kijk er liever naar, want aan me nooit niet , dat ik er in ga! Heerlijk, dat jullie ervan genieten! Weer een dag voorbij, veel plezier morgen aan het strand!

  BeantwoordenVerwijderen