vrijdag 1 mei 2015

Dag 20: Sanibel & Siësta Key

In de ochtend voor ons vertrek vanuit Fort Myers Beach moesten wij even bijkomen. Wat een storm vannacht zeg. Hevig onweer, flinke windstoten en die regen...... We werden er om 2:00 gewoon wakker van! Ik (Chris) ben van kinds af aan al gefascineerd door stormen en moest even een kijkje nemen. "Wel binnen de reling blijven" dacht ik nog, want de palmbladeren vlogen om je oren.

We begonnen de ochtend in het zwembad. Het waaide nog steeds flink, dus echt warm was net niet. Daarna hebben we een bord havermout en fruit gegeten en zijn we vertrokken. Jammer, maar niet getreurd! We hebben tot nu toe echt geluk gehad met het weer en we hebben nog 5 stranddagen te gaan! Einddoel voor nu Osprey. Tussenstop het eiland Sanibel.

Je kan via een brug op Sanibel komen. Het is omringd door kleine strandjes en natuurgebieden en de strandjes liggen vol met schelpen. Vanaf deze strandjes hebben we nog een aantal dolfijnen gespot. 


Op onze weg terug richting de auto schrok ik. Er kronkelde iets voor ons langs. Een slang(etje)!!! Nog voor we konden reageren was hij al weg. Ohja die zitten hier ook! Je schrikt, maar vind het ook wel interessant. Wij hebben in Nederland hooguit regenwormen... (en helaas ook de regen).

Sanibel was opzich leuk om even gezien te hebben. Nog even snel een Subway en een flinke bak koffie en gaan! Onze volgende stop zou onze eindbestemming voor die dag zijn. Bentley's Boutique Hotel in Osprey. Overigens ligt dit hotel nog steeds aan de Tamiami Trail (route 41). Een route die wij al 3 dagen vanaf Homestead volgen (uiteraard op ons gemak). Aan het einde van dit reisblog hebben we een aantal kaartjes met de exacte routes die we gevolgt hebben in zowel Orlando als de rest van Florida. Hierop is de lengte van de Tamiami trail goed te zien. Eenmaal uitgepakt bij Bentley's was onze eerste indruk goed. De meeste luxe tot nu toe en inclusief ontbijt!

De dag was echter nog niet voorbij. Er was nog energie en honger. Olive Garden was onze keus deze keer. Een Italiaans pasta restaurant. Ananda en ik bestelden allebei hetzelfde. Een pasta carbonara (mijn favoriet) met kip en garnalen. Heerlijk. De kip was mals de service goed en redelijk snel. We hebben genoten. 

Weten jullie nog het einde van onze dag in Key West? Die zonsondergang? Die was zo mooi. Dat gevoel wilden wij nog wel een keer! Daarom was onze volgende bestemming Siesta Key. Een wit zandstrand. We kwamen op tijd aan en besloten een plekje te zoeken bij wat helmgras. 



Het was duidelijk bijna maximaal tij, want de golven kwam bijna tot aan het helmgras. We hebben hier een uurtje gezeten en hoewel we de zon niet onder de horizon zagen verdwijnen vanwege de (minimale) bewolking, was het toch nog steeds erg mooi en kwamen we heerlijk tot rust.



Eenmaal terug in het hotel nog even gedouched en ons bed opgezocht. Het was een heerlijke dag en we hebben erg veel gedaan.

7 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag inderdaad, en prachtig die foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een heerlijk dagje.en mooie foto's van de onder gaande zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi altijd die zonsondergang he! Siestakey hoort bij de top 10 van de mooiste stranden ter wereld. Er zitten zoveel kristallen in het zand, dat ook al is het nog zo heet je er gewoon met je blote voeten over heen kan lopen! Prachtig! Goed keuze om de zonsondergang hier mee te maken! Geniet nog maar lekker verder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat grappig dat wisten we nog niet. We hebben inderdaad met blote voeten over het zand gelopen zonder er verder bij na te denken haha. Leuk weetje!

      Verwijderen
  4. Wat een heerlijke dag hebben jullie er op zitten! En ja de stormen kunnen overweldigend zijn daar. Gelukkig was het snachts en hebben jullie overdag mooi weer gehad!:-)

    BeantwoordenVerwijderen