zaterdag 24 september 2016

Een helse dag met een fijne vlucht

Wat een dag! 7 uur vertraging, stress om de openingstijden van Alamo, maar wel weer een goede vlucht.

Even beginnen bij het begin
Rond 11 uur vanochtend werden Chris en ik opgehaald door mijn broertje en vader. Nadat Yorick ons op Schiphol had afgezet - zo rond half 12 - kwamen wij erachter dat de vlucht tot 18:00 uur vertraagd was. Balen, maarja het is niet anders. Na een hele lange incheckrij kregen we een voucher mee voor een snack. We zijn alle pieren afgelopen om de tijd te doden.

Tik tak tik tak..
Yes! Eindelijk 17:00 uur, dus richting boarden.. dachten we. De boardingtijd ging van 17:00 uur naar 18:30 naar 19:30, 20:30, 21:00 en jawel om 21:30 uur mochten we eindelijk boarden. Om half 11 's avonds waren we dan na 11 lange uren op Schiphol te hebben gewacht toch eindelijk de lucht in! Ondertussen hadden we heen en weer gebeld met Auto Europe en Alamo, want Alamo zou dichtgaan om 11 PM in Sandford en aangezien wij nu pas 1 AM aankomen zou dat problematisch zijn. Volgens Auto Europe zouden we pech hebben en moeten wachten tot de volgende dag. Volgens Alamo zouden ze wel op ons wachten. Voor de zekerheid heeft Tui voor iedereen alle autoverhuurmaatschappijen op de hoogte gebracht en de namen van ons doorgegeven, zelfs als je niet de auto via Tui hebt geboekt. Erg netjes! 

Een hele fijne vlucht!
Waren we bij het inchecken nog teleurgesteld dat we meer naar achteren waren gezet in het vliegtuig dan gereserveerd.. Kwamen we aan bij onze stoelen..

Heerlijk! Nooduitgangstoelen, super fijn. Dan kunnen we toch nog slapen tijdens de inmiddels geworden nachtvlucht. Het Tui personeel deed er werkelijk alles aan om het iedereen naar de zin te maken. We hebben allemaal gratis het entertaintment systeem mogen gebruiken, een welkomstpakketje van eten en drinken met een excuusbriefje gehad en tijdens de vlucht ook veel gratis drinken en eten. Daarbij ook erg veel informatie van de piloten over de reden van de vertraging en het vluchtschema. 

We moesten omvliegen via Groenland en Canada door twee tropische stormen die momenteel over de oceaan razen.

Op naar "huis"
Rond 1:15 AM landden we in Sanford. Douane, koffers.. het laat even op zich wachten, maar dan kunnen we door naar Alamo. Die mensen daar waren al 12 uur lang aan het werk! Alleen maar om op onze vlucht te wachten! Voelde me bijna schuldig dat ik echt wilde dat hij die volle tank brandstof van het contract haalde. De meneer die ons naar de auto's bracht zei meteen dat we alles mochten kiezen wat we wouden. Twijfel, twijfel.. eindelijk weggereden met een Ford Explorer. Groot genoeg voor ons en een luxe uitvoering. En natuurlijk een mooie tip voor deze meneer. Het is nu 4 AM en we zijn net aangekomen in Windsor Hills. Echt een prachtige townhome en heel erg schoon. We zijn nu eigenlijk klaarwakker, maar gaan zo toch nog maar even proberen de oogjes dicht te doen. 

De vakantie is begonnen!

12 opmerkingen:

 1. Jee, balen zo veel vertraging. Jullie zullen wel doodop geweest zijn! Maar ja, nu ben je er en kan het genieten beginnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen van zoveel vertraging jongens,maar welkom in Florida!
  Maak er een mooie vakantie van!
  Groetjes van ons!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhh wat lange dag voor jullie ...
  Gelukkig jullie zijn er, snel vergeten en lekker gaan genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook namens ons welkom
  De Reisdag snel vergeten en gaan Genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vreselijke reis, snel vergeten en lekker genieten. Vergeet niet te claimen 600,-- pp ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh balen van die vertraging! En idd, vergeet niet te claimen, kunnen jullie volgend jaar weer ;-)
  Gelukkig zijn jullie er nu. Wel fijne service van TUI en Alamo.
  Nu lekker genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het heeft wel even geduurd maar eindelijk zijn jullie dan ook gearriveerd in The Sunshine State. Leuk dat jullie ook in een Explorer rijden, echt een nice ride !!

  Enne... , vergeet niet te claimen bij TUI

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerstesteenlegging even bijgelezen. Ik zie dat jullie eerste dag ook veel gedoe met zich mee heeft gebracht. Wij hadden in Sanford ook last van dezelfde vertraging als jullie, duurde zo'n 6 uur, tel daarbij op dat je minimaal 3 uur van tevoren aanwezig moet zijn. Wij hadden dus ook flink de dampen in en dan moet jullie vakantie nog beginnen. Dus kan me heeeeel goed voorstellen dat jullie ook niet zo blij waren. Wat een gedoe allemaal,ook nog eens met de huurauto, daar wordt je niet echt vrolijk van hoor. Zeker een claim indienen, gaan wij ook doen n.l.
  Maar goed jullie zijn er nu dus maar even snel de "helse" reis vergeten voor nu en... Genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sjemig dat is niet een mooi begin van de vakantie.. Gelukkig wel alle meewerking van TUI maar liever ben je natuurlijk op tijd op je bestemming. Nu eindelijk daar en dus lekker alles achter je laten en genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pff wat een reis! Snel vergeten en lekker gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is veel vertraging, pffff! gelukkig zijn jullie er nu. de vertraging maar zsm vergeten en lekker gaan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje wat een vervelende start van de vakantie, maar jullie hebben een mooi auto gescoord, zeg maar gerust een bakbeest! Veel plezier en ik volge jullie natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen