maandag 26 september 2016

Dag 3: ‘Natuur’lijk een leuke dag

Het is weer mijn (Chris) beurt! Lastig om mezelf even te motiveren voor het schrijven van een blog na zo een warme dag.. Maar als ik eenmaal begin, komt de tekst vanzelf los! De ochtend begon met een grote bak koffie… Hard nodig, want ondanks onze eerste volledige nachtrust na onze vlucht, waren we toch nog wel moe. Ananda en Johan werden s’ nachts zelfs om kwart voor 5 en 4 uur nog wakker! We waren allemaal redelijk op tijd opgestaan. Klaar om naar een stuk mooi natuur te gaan in de buurt van Cape Canaveral. Doel? Alligators en Manatees spotten.

De reis richting de oostkust van Florida duurde een uur en een kwartier en leidde ons via de  - vanochtend relatief rustige - interstate 4, langs een Ihop (jaja, de New York Strawberry Cheesecake Pancakes met onbeperkte koffie staan op de planning deze vakantie) naar onze eindbestemming. Blackpoint Wildlife Drive. Een 7 mile lange auto tour door een moeras vol met bijzondere vogels, alligators en hopelijk een bobcat.

De ingang van deze drive was niet erg duidelijk te vinden en was enkel te herkennen aan een grindpad en een bruin bord met “Entrance 5 dollar. entrance at ½ mile” erop. Een halve mile later kwamen we 2 bordjes tegen met wat informatie en wat foldertjes. Geen mensen dus! Ze gaan hier van liefdadigheid uit. Het is de bedoeling dat je een envelop vult met 5 dollar en die in een bus gooit die elke dag geleegd wordt. Wij reden dus maar gewoon door zonder te betalen.. Zonde van het geld toch? Toch weer een Starbucks verdient! Nee grapje. Natuur is een kostbaar goed en wij dragen dus gewoon ons steentje bij.

Meteen wat wildlife gespot!

De natuur ziet er hier prachtig uit. Aan diverse vogels ook geen gebrek!


Aan alligators ontbrak het helaas een beetje. We waren waarschijnlijk ook te laat. Het was immers 11 uur en in het park en op de website gaven ze aan dat in de ochtend vroeg, of later in de middag de beste tijden zijn om ze te spotten. Overdag is het namelijk te warm en ze zoeken dan dieper water op. Uiteindelijk hebben we er toch nog een kleintje gespot!Natuurlijk nog even een foto van de auto (inclusief geplette muggen)

Johan ook nog even op de foto met de geplette muggen :)

Na de drive zijn we doorgereden naar Bairs Cove - Boat ramp. Na een korte rit van 4 mile kwamen we aan. Deze plek staat bekend om de grote kans op het spotten van manatees (zeekoeien). Deze vriendelijke reuzen waren tijdens onze vorige reis รฉรฉn van de hoogtepunten en dat wilden wij natuurlijk deze keer ook niet missen.

De Boat ramp is een aanlegsteiger voor boten in een kleine baai die grenst aan een kanaal die de Mosqito Lagune met de Indian River verbindt. Dit kanaal barst van de Manatees en dolfijnen en die waren op het moment dat wij keken ook veelvuldig aanwezig. Dol fijn dus… Een local gebruikte op dat moment de boatramp om zijn visboot op het droge te trekken en dumpte zijn overtollige ijsblokjes op de stijger. Dit ijs smolt en druppelde geleidelijk in de baai. Dit trok een drietal manatees aan die de druppels heerlijk vonden. Met hun mond open probeerde deze vriendelijke reuzen de druppens te vangen en dat leverde ons natuurlijk mooie plaatjes op.

Links in de hoek zie je de ijsklontjes liggen

Lekker op de rug van de koude druppels genietenNa onze stop in de baai waren Johan en ik wel aan een bak koffie toe. “Even een Starbucksje dus” en dan door naar onze Townhome. Johan maakte onderweg nog even kennis met de plotselinge en heftige buien van Florida. Vanavond heeft Ananda gekookt. Het smaakte erg goed… ik moest dit verplicht in de blog opnemen van Ananda. Nee grapje natuurlijk. Het smaakte echt heel goed!

Courgette, champignons, ui, paprika, mager rundergehakt,
 volkoren pasta, griekse yoghurt, een klein beetje pesto
 en wat geraspte mozzarella. 

En de versie met tomatensaus

De dag eindigde met een goeie workout in de fitnessruimte van ons resort en een rondje zwemmen in ons zwembadje en ik schrijf dit blog artikel nog even onder het genot van een kop koffie. Morgen gaan we naar het Kennedy Space Center. Wie weet wat ons daar te wachten staat. Veel “ruimte”... We gaan met z’n allen naar de maan?!

En een random selfie om mee af te sluiten

10 opmerkingen:

 1. Mooie dag weer jammer van de alligators maar dat maakte de Manatees weer goed
  Zit er lekker uit hoor Ananda
  Morgen veel plezier en we lezen het morgen wel weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ff natuur bekijken en wildlife.. die manatee's wat zijn ze ook schattig. Veel plezier in Kennedy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk blog, het valt mij op dat iedereen die nu in florida zit de Wildlife drives bezoekt, ik had hier tot op heden nog niet van gehoord maar deze staan zeker op ons TODO lijstje voor de kerstperiode als wij gaan.
  en de zelf gemaakte maaltijd ziet er heerlijk uit hoor.

  veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie volgende avonturen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo even wat bijgelezen na zelf een weekendje weg te zijn geweest!!
  Wat een ellende die vertraging,maar jullie zijn er gelukkig.
  En gelijk geluk met de manatees wat gaaf om ze zo te zien.
  Veel plezier morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een topdag, helemaal leuk met de Manatees!!
  Heel veel fun !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke dag weer, die route is zo leuk om te rijden. Prachtige omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaahhh die manatees wat leuk ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
  De wilddrive is erg leuk om te doen ...๐Ÿ‘
  Het eten ziet er zalig uit Ananda ๐Ÿ˜€

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie dag , ligt bij ons nog vers in het geheugen, blackpoint wildlife drive ! Prachtige route en veel vogels! De manatees zijn zo leuk! Geweldig om ze in hun eigen leefomgeving te zien! Heerlijke verantwoorde maaltijd hoir Anande, beter dan al die pizza's en friet! Veel plezier jn Kennedy Space center!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf dat jullie manatees gezien hebben. Ze zijn zo leuk. De alligators zie je vast nog wel ergens anders, die zijn overal. Manatees drinken zoet water, maar leven in zout water. Daarom zie je ze vaak bij boten ed in de buurt... waardoor ze verwond worden door de schroeven van de boten.

  BeantwoordenVerwijderen