dinsdag 27 september 2016

Dag 4 - ‘Ruimte’ voor ontspanning en plezier

- Als eerst willen we iedereen bedanken voor alle reacties! En ook de rest die mee leest! We zien toch elke dag een paar honderd views erbij komen. Erg leuk! -
Chris hier! Vandaag maak ik graag het blog, want één van mijn favoriete attracties stond vandaag op het programma. Het Kennedy Space Center. Van kinds af aan was ik altijd al gefascineerd door de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft. Van de techniek om los te komen van de aarde, tot de chemische samenstelling van een planeet in een ver weg gelegen zonnestelsel.

Ook vandaag begon de dag vroeg en na een ontbijt met een flinke bak koffie, hebben we eerst getankt voor $1.97 per gallon waarna we onze weg vervolgen richting de oostkust. Het KSC is moeilijk te missen. Eenmaal de snelweg af, reden we op een weg genaamd “Challenger Memorial Road”. Deze weg was duidelijk vernoemd naar de ontplofte space shuttle uit 1986. Parkeren was geen probleem, want het bleek erg rustig! Heerlijk toch?!


Eenmaal in het park besloten we eerst de bustour te doen. Deze zou 30 minuten duren en eindigen in de hal waar de beroemde Saturn 5 rocket en de Apollo module staan waarmee men voor het eerst op de maan landde. De bustour leidde ons langs de lanceerplatformen die nog altijd worden gebruikt. De buschauffeur is ook gelijk de gids, maar het was alleen erg jammer dat de buschauffeur een sterk Grieks accent had waardoor Johan en Ananda veel niet konden verstaan. Ik verstond het gelukkig wel en probeerde het te vertalen, maar dat is erg lastig, omdat hij vrij snel sprak. De platformen worden op dit moment verbouwd voor het nieuwe ruimtevaart programma Orion - een nieuwe generatie raketten met als doel Mars. Daarnaast werden andere platformen verbouwd tot lanceerplatformen voor raketten van commerciele bedrijven als SpaceX (Tesla).

We eindigden de tour voor de ingang van een gebouw. Deze leidde ons naar de originele controlekamer van de Apollo raket. Erg leuk om te zien, maar het hoogtepunt was toch wel de raket zelf! Wat een gigantisch ding! Erg indrukwekkend. Leuk ook dat er gepensioneerde medewerkers rondlopen die graag het één en ander wilden vertellen.Om even de grootte in te schatten..


Na een tijdje besloten we de pendelbus terug te nemen naar het bezoekerscentrum. Hier hadden we een primeur: de nieuwe (tijdelijke) attractie ‘Destination: Mars’. Een augmented reality ervaring met een gloednieuwe Hololens van Microsoft. De nieuwe Microsoft Hololens is alleen nog verkrijgbaar voor bedrijven in de Verenigde Staten en Canada voor ‘maar’ 3000 dollar, maar werd hier ter demonstratie gebruikt om bezoekers kennis te laten maken met het oppervlak van Mars! Deze attractie is sinds vorige week maandag geopend en tot en met januari te bezoeken. Erg leuk om dus even die kans te krijgen. Je krijgt dus de Hololens op en wordt begeleid naar een speciale ruimte. Hier krijg je Mars te zien door de Hololens en is het net alsof je even op Mars bent. Je kan dus heen en weer lopen en overal om je heen kijken. De ervaring is erg indrukwekkend, maar niet wat we hadden verwacht. De lens geeft je geen 360 graden visie in de virtuele wereld, maar toont een klein rechthoekig virtueel scherm. Dat nam niet weg dat het nog steeds een erg leuke ervaring is en ik zie mezelf dat ding wel kopen. Alleen niet voor 3000 dollar!


Hierna hebben we nog een IMAX 3D film gekeken. Het laatste hoogtepunt was de Atlantis Space Shuttle. Ook dit gigantische vaartuig stond tentoongesteld in één van de gebouwen op het complex. Ook hier staan gepensioneerde medewerkers klaar om het één en ander te vertellen over met name de techniek achter de motoren. In datzelfde gebouw staat een simulator die een lancering moet nabootsen. Het zou volgens de medewerkers een zeer realistische ervaring moeten zijn. Dat viel wel iets tegen, maar het was erg lachen en zeker even de moeite waard!


Het Kennedy Space Center overtrof in sommige opzichten onze verwachtingen en is zeker de moeite waard om langs te gaan. Het complex en zijn vaartuigen zijn inmens groot en alleen dat maakt het al mooi. Na een dag heb je het echter wel gezien. Een aantal tentoonstelling zijn leuk, maar werden uiteindelijk wel langdradig omdat je vaak voordat je ergens naar binnen kan verplicht een aantal introductiefilmpjes moet kijken. Het was inmiddels al 17:00 uur dus we begonnen trek te krijgen. We hebben de Garmin ingesteld op de Outback aan de 192.

We hadden mazzel want het was Bloomin’ Monday! Kevin Harvick was als 1e geëindigd bij Nascar, dus kregen wij een gratis Bloomin’ onion. Ik ga niet uitleggen hoe die smaakt, maar het is erg lekker en een echte caloriebom. Niet te vaak doen dus...

Het voorgerecht ging er snel doorheen..

Ananda had gegrilde zalm met groenten

Johan en ik gingen voor een prime rib met aardappel

Terug bij Windsor Hills werden we nog getrakteerd op dit mooie spektakel!

Het was weer een topdag! Tot morgen.


14 opmerkingen:

 1. Mooie dag.
  Hier zijn wij ook nog nooit geweest.
  Wie weet komend jaar lijkt me ook meer een mannen ding.
  Of vond ananda het ook geweldig??
  Tja en altijd lekker de bloomin onion!! En aan de calorietjes moet je niet denken in de usa😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik vond het niet zo geweldig dat ik er elk jaar heen wil, maar voor een keertje vond ik het wel heel interessant en indrukwekkend. Dus wel de moeite waard!

   Verwijderen
 2. Mooi om je verslag te lezen...en natuurlijk mooi dat Kevin Harvick heeft gewonnen...die is verzekerd voor de volgende ronde in the chase.. ( misschien ook eens mooi om een race live te zien ?) the bloomin onion hadden jullie daardoor mooi gratis te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt ons wel heel leuk om een keer te doen! Misschien volgende vakantie maar even inplannen :)

   Verwijderen
 3. Leuk verslag, zelfs voor iemand als ik die er niks mee heeft, en er dus ook nooit is geweest. Als dit je interesseert is het natuurlijk een topdag. En wat schrijf jij fijn zonder spelfouten. Leest erg fijn.
  En die ribeye lijkt wel rauw nog, of lijkt dat maar zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de foto ziet het er inderdaad wat rauw uit, maar hij was heerlijk! Had Medium-rare besteld. En bedankt voor het compliment!

   Verwijderen
 4. Lijkt me zeker bijzonder om daar eens heen te gaan, wij zijn er nog nooit geweest.
  Leuke ervaring met die hololens, als je er dan gebruik van kan maken zou ik het ook zeker doen! Heerlijk gegeten en mazzel met de blooming union! Fijne dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook deze dag is weer een topper
  Nee ook wij zijn er nog nooit geweest maar wie weet
  En lekker de outback op het hoekje ben je zo thuis om uit te buiken op de bank
  Geniet heerlijk verder en wie weet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer bijgelezen ! Wij vonden KSC ook super! Blooming Onion vinden we een must in Amerika, heerlijk! Veel plezier, maar dat zal wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit jaar niet naar KSC geweest maar het blijft inderdaad ook bij ons een favoriet, tip voor een wild drive waar je zeker genoeg alligators kunt zien: wild drive Lake Apopka North Shore, wel opletten want deze drive is uitsluitend open op vrijdag, zaterdag en zondag, maar echt de moeite waard. Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Die gaan we zaterdag dan doen :)

   Verwijderen
  2. Kijk ik alvast extra uit naar het blog van die dag :)

   Verwijderen
 8. Een superdag, mijn favoriet in KSC is de Atlantis exhibit, jullie genieten.
  Goed van Kevin in de top tien !!
  Heel veel fun nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke dag! KSC moet je een keer bezocht hebben als je naar Florida gaat.

  BeantwoordenVerwijderen