zaterdag 1 oktober 2016

Dag 7 en 8: Rustdag & Celebration + Typhoon Lagoon

Rustdag
Vandaag stond in het teken van niks doen. Sinds de vlucht hebben we nog geen echte rustdag gehad. Er was ook zo veel te doen! Toen Ananda en ik vorig jaar april Florida achterlieten hadden we eigenlijk meteen al de conclusie getrokken om terug te gaan. Daarbij stonden een paar pretparken en restaurants als Texas Roadhouse, IHOP (jaja) en de Cheesecake Factory echt hoog op onze verlanglijst. Nu we de meesten gehad hadden, begon het voor ons nu ook echt tijd te worden om rustig aan te doen. Althans, voor een dagje, want we hebben nog genoeg op de planning staan.

De dag begon voor ons om 10 uur! Dat is laat vergeleken met 8 á 9 uur. Vooral voor Johan die nog elke dag rond 4 á 5  uur wakker wordt. Ken je dat gevoel? “Ik lig zo lekker, ik ben nog moe”.. Dat dus… De uren daarna hebben we allemaal iets voor onszelf gedaan. Blogs lezen, blogs maken, lezen, koffie drinken en natuurlijk even Ajax kijken (mooie wedstrijd btw).

Om 15:00 uur was het dan toch echt tijd om in beweging te komen. De sportschoenen gingen aan waarna wij ons met z’n drieën richting het sportzaaltje bewogen. Het zaaltje was wat beperkt in mogelijkheden, maar met wat creativiteit konden we toch de dingen doen die we wilden doen. Lastig alleen om de miles per hour en pounds om te rekenen in kilometers en kilo’s.


Na ruim een uur sporten, sprongen we onder de douche en rechtstreeks in het zwembad. Rond 17:00 uur liepen we weer terug en besloten ter plekke dat het tijd was voor Chili’s. Chili’s hebben we vorig jaar met gemengde gevoelens ervaren. De eerste ervaring was erg goed. Ruim voldoende te eten voor de prijs (we namen toen fajita’s), snelle service en erg lekker. Die keer erop was minder. We moesten erg lang wachten en water bijvullen was er helaas niet bij. Deze keer was het gelukkig wel weer een betere ervaring, maar toch niet helemaal als voorheen. De fajita was kleiner en het werd simpeler gepresenteerd. De service was gelukkig wel goed.

Op de terugweg nog even langs de Publix geweest. De Publix is toch wel fijner winkelen voor verse producten dan de Walmart. Meer gezond eten (fruit etc) en het lijkt ook wat meer op de supermarkten bij ons in Nederland. Van de week waren we trouwens nog even snel een Aldi binnen gestapt, en de groente en fruit daar is echt super goedkoop en van goede kwaliteit!

Celebration & Typhoon Lagoon
Vandaag zijn we naar Celebration geweest. Hier hebben we een goed rondje (2 mile?) gelopen en daarvoor moesten we vroeg op. In de ochtend is het namelijk nog cool en er is nog een kans dat we alligators zien. Helaas… Alleen wat schildpadjes en een vogel waarvan het leek alsof die uit een Disney cartoon was gevlogen. Niet te vergeten dat we Knabbel en Babbel nog even in een boom hebben mogen spotten.

Ze waren diep in gesprek..

We hebben toch weer genoten van de prachtige omgeving. Het dorpje is echt leuk. De mensen groetten ons vriendelijk terwijl ze fanatiek hun hardloop workout vervolgden. De grasrandjes zijn perfect gemillimeterd en de huizen… prachtig, maar duur.


Ons toekomstige huis
Ons Celebration avontuur eindigde in de lokale Starbucks. Koffie lijkt toch altijd weer even terug te komen he. Mijn levensmotto is dan ook “Veelzijdig, gedreven en betrokken zolang er koffie is”.


De volgende stop Typhoon Lagoon! Je weet dat je in de buurt bent als je de volgende 4 regels tegenkomt op bordjes langs de weg:

A furious storm once roared cross the sea
Catching ships in its path, helpless to flee
Instead of a certain and watery doom
The wind swept them here to Typhoon Lagoon.

Dit is dan ook het thema van dit waterpark. Een verlaten eiland. Hoofdattractie? Een zwembad die elke 90 seconden een vloedgolf produceert waarop je met een beetje snelheid en zwemtechniek kunt surfen! Al met al een lekker zwem (half)dagje. Even voor de zekerheid. Florida is warm of zeg maar gewoon heet! Zo op het water heb je geen idee hoe snel je verbrand. Ananda en ik hebben dit vorig jaar al ervaren en waren nu redelijk voorbereid. Desondanks gingen we om 14:00 uur alsnog rood (voor mij rooier.. hehe) weg.


Eenmaal terug zouden we eten maken, maar we waren weer eens lui. Met een beetje motivatie van Ananda stelde ik voor om nog een keer bij Texas Roadhouse te gaan eten. Johan stemde ermee in en Ananda… Het was dus eigenlijk gewoon haar idee :D. Ik bestelde deze keer de Fall of the bone Ribs. Aanradertje. Deze ribs zijn zo de lekkerste die ik tot nu toe heb geproeft. Ze zijn zo goed gaar dat ze inderdaad letterlijk van het bot vallen. Johan had een combi menu met een sirloin en fall of the bone ribs. (de kleine versie) en Ananda had een sirloin met groente en sla.


We zouden eigenlijk nog naar Disney Springs gaan, maar na 18:00 uur heeft het alleen nog maar geonweerd en geregend. Afgelast dus. Ook omdat we nog een beetje lui waren.
Goed gevuld reden we terug om vervolgens de dag af te sluiten met wat luieren op de bank en het schrijven van dit blog artikel!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijke rustdag.
  En ja op een rustdag moet je zeker niet zelf koken.
  Dus gewoon lekker gaan eten,hebben jullie weer goed gedaan.
  En gaaf he typhoon lagoon die mega golf is zo vet..
  En knap hoor even lekker naar de sportschool geweest hebben wij dit jaar ook een keer gedaan en is er daarna niet meer van gekomen😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dag, lekker rustig opstarten en dan een beetje zwemmen en lekker uit eten en vervolgens weer in de relaxstand, jullie hebben gelijk! Die dagen moet je ook zeker erbij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook lekker om gewoon te relaxen .
  Celebration is zeker leuk om even doorheen te lopen ...vind het altijd een bijzondere sfeer hebben.
  Heerlijk lekker zwemmen in Typhoon lagoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is ook zo lekker om te relaxen na een aantal drukke dagen!
  Celebration is leuk, en zwemmen bij ene Disney park is altijd goed.
  Nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig en Texas Roadhouse vinden wij ook super. Longhorn is ook een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dit soort dagen, wat relaxen en wat zwemmen. En Celebration is altijd leuk om even te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zijn goed bezig, even een rustdag inplannen kan geen kwaad ;-)
  Dat vroeg wakker worden herken ik wel, ben 3 weken lang steeds om een uur of 5 's morgens wakker geworden. Kan gebeuren dat je gewoon niet in het ritme komt.
  Lekker verder genieten!

  BeantwoordenVerwijderen