woensdag 5 oktober 2016

Dag 11 en 12: De onthulling van de cliffhanger & weer een relaxdagje

(Gisteren geschreven)

Excuses voor het verlate blogbericht! Vanochtend stonden we uitgerust op. Na de topdag van gisteren was het weer tijd om een relaxdagje in te lassen. Ontbijt hebben we voor de tweede keer deze vakantie bij de IHOP genuttigd. Chris ging natuurlijk weer voor zijn favoriete NY Cheesecake Pancakes. Hierna zijn we doorgereden naar Winter Garden, want ik wilde graag even bij de Ulta langs. Hier weer wat nieuwe make-up spullen ingeslagen. Het klinkt raar maar make-up is echt één van mijn hobby's. Dat heeft niets met mijn zelfverzekerdheid o.i.d. te maken. Veel mensen denken dat namelijk. Er zijn veel dagen dat ik echt geen zin heb om make-up op te doen en rustig zo naar buiten ga, maar ik vind het super leuk om verschillende looks uit te proberen en make-up bij anderen op te doen. Je kan iemand of jezelf echt transformeren en dat vind ik zo fascinerend! Vooral nu in de USA kan ik helemaal los gaan met de Halloween make-up!

Maar ik dwaal af. Terug naar het Florida onderwerp. Daarna zijn we nog even naar de Walgreens en Walmart geweest. De middag hebben we verder besteed aan relaxen in en om de townhome.
's Avonds hebben we heerlijk gedineerd bij Olive Garden. Nu ben ik dan bezig met dit blog en het maken van een filmpje over onze belevenissen van gisteren.

Dan nu de onthulling.. Wat hebben we gisteren gedaan?
Na vroeg te zijn opgestaan en alle benodigde spullen (duikbril, waterschoenen, handdoek, droge kleding, eten en drinken, enz.) te hebben gepakt, zijn we onderweg gegaan richting de Chassahowitzka River, oftewel 'The Chaz'.

Deze rivier is eigenlijk alleen bekend onder locals en wordt door veel locals de 'hidden treasure' genoemd. Bij een campground die gevestigd is aan deze rivier, is er de mogelijkheid om een kajak te huren en er dan zelf op uit te gaan op de rivier. Goede voorbereiding is noodzakelijk, want dit gebied is dus niet aangeraakt door de mens, waardoor er ook geen bewegwijzering onderweg is.
Kajakken.. niet nieuw toch? Wat maakt deze rivier dan zo speciaal? Nou.. de vele springs die diep verborgen in de wildernis liggen en slechts bereikbaar zijn per kajak en te voet. Daarnaast is er nog de '7 Sisters Spring' die wel makkelijker bereikbaar is, maar bijzonder is door de onderwatergrotten die de springs met elkaar verbinden.

Het zou ongeveer een uur en drie kwartier westelijke richting rijden zijn. We hebben genoten van de mooie route en kwamen rond kwart over tien aan op de campground. Het deed ons erg denken aan een summer camp uit Amerikaanse films.

We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaren van de campground. Wij waren hun eerste klanten die dag. In het weekend schijnt het altijd erg druk te zijn met locals die erop uit trekken, maar doordeweeks is het altijd rustig omdat de locals dan werken en deze plek (nog) niet bekend is onder toeristen.

De kajaks werden voor ons klaar gemaakt en we konden op weg! Althans, nadat mijn vader zichzelf weer uit het water had gevist nadat hij erin was gevallen bij het instappen. We kwamen niet meer bij van het lachen! Jammer dat we dat nou net niet gefilmd hebben, haha!
Onze eerste stop was de '7 Sisters Spring'. Dit zijn 7 bronnen die aan elkaar verbonden zijn door onderwatergrotten. Het zag er prachtig uit! Met onze duikbrillen op konden we ons omlaag trekken aan de stenen en door de grotten heen kijken. Werkelijk waar het mooiste wat we ooit onderwater hebben gezien! Chris heeft als echte waaghals er nog doorheen gezwommen. Hij vond het ook geweldig!

We vervolgen onze weg terug naar de rivier. We besloten de rivier een stuk af te drijven met de stroom mee. De omgeving ziet er mooi uit en we genieten. Na drie eilandjes te hebben gepasseerd besluiten we om terug te gaan. De stroming was iets sterker dan verwacht, dus het was nog pittig peddelen. We hebben nog even een tussenstop gemaakt op een eilandje, zodat we onze lunch konden nuttigen. Een krekel zo groot als een aardappel besloot nog even een grap met ons uit te halen en ons de stuipen op het lijf te jagen.

Na de lunch zijn we richting onze volgende stop gegaan: 'The Crack'. Om deze bron te bereiken moet je 2 mijl peddelen over een smalle vertakking van de rivier, waarna je de laatste honderdvijftig meter moeten lopen met je kajak. We twijfelden of we wel de juiste weg waren ingeslagen, omdat het riviertje steeds smaller werd en er een hele sterke tegenstroming was. Onze nieuwsgierigheid overwon en we hebben toch maar doorgezet. Na een half uur kwamen we een touw tegen die aan een boom was geknoopt. We gingen dus gelukkig goed! Even verderop konden we niet meer peddelen en moesten we lopen. Onder boomstammen door en er overheen. Heel gaaf! En een prachtige omgeving. We genoten van de geluiden om ons heen. Na honderdvijftig meter kwamen we aan bij 'The Crack'. In één woord: prachtig!

Kom je drie kwartier geen mensen tegen en ga je ver de wildernis in, kom je opeens twee Amerikanen tegen! We hebben gezellig met hun gepraat. Hierna zijn we aan onze terugweg begonnen naar de campground. Gelukkig stroom mee dit keer!

Terug bij de campground kwam mijn vader helaas ook niet droog aan.. Bij het uitstappen viel hij weer in het water! Weer gelachen natuurlijk, maar helaas weer niet op de film! Rond 16:00 uur zijn we weer in de auto gestapt richting Windsor Hills. Onderweg zijn we nog even gestopt bij Longhorn Steakhouse waar we heerlijk gegeten hebben.
Het was echt een topdag!

Hieronder het beloofde filmpje!
(Helaas even geen foto's, maar het filmpje bevat alles! We hebben nu geen tijd om de foto's op de computer te zetten, omdat we druk zijn met het regelen van een ander verblijf tijdens de orkaan. Hier later meer over)

 
(https://www.youtube.com/watch?v=cd3euQFiGQM&feature=youtu.be) 

Tot snel!

11 opmerkingen:

 1. Mooie video van een unieke ervaring! Leuk om dat zo met jullie mee te beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo wat een avontuur hebben jullie beleefd.
  Knap hoor zo in de wildernis lopen en op 2 man na niemand tegenkomen!!!
  Erg gaaf is het filmpje geworden,was de moeite waard om te op te wachten.
  Nu op naar het volgende avontuur de orkaan!!! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GAAF!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inderdaad een zeer speciaal uitstapje.
  Ik hoop dat de orkaan bij jullie mee gaat vallen, succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg, wat een avontuur! Inderdaad nog nooit bij iemand op de blog gelezen. Leuk! Ben zelf niet zo avontuurlijk, zeker niet in mijn uppie haha.
  Sterkte met de orkaan, hopelijk gaat alles mee vallen.
  (en snap je compleet qua make up, heb hetzelfde, zeg weleens: de 1 spaart postzegels, de ander make up haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend, wat mooi daar!!! Een dag met een gouden randje zeggen ze dan.
  Hoop dat de hurricane mee gaat vallen. Tip, zorg voor drinken en eten, want er restaurant, winkels enz. gaan dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat een belevenis! prachtig bij die seven sisters, ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit iets ervan in een blog gelezen. Wel beetje eng om naar beneden te gaan in zo'n hole onder water, je moet goed je adem in kunnen houden! En zaten er geen alligators dan en snakes? Als je daar door die wildernis loopt op je blote voeten, brrr echt stoer,! Onwijs gaaf filmpje, leuke muziek eronder top!
  Ik hoop echt , dat de orkaan meevalt voor jullie , dat wil je niet op je vakantie! Het is wel weer een belevenis, nou ben benieuwd wat jullie hebben geregeld. De westkust is veiliger in ieder geval volgens de berichten. Be careful en bedankt voor dit leuke en bijzondere verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat mooi zeg. Idd nog nooit wat over gelezen op een blog.
  Hoop dat de orkaan mee meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wow woww echt geweldig !!
  Ik heb genoten van het filmpje 👍👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jongens ik had er nog nooit van gehoord, geweldige dag en wat helder allemaal. Prachtige duikopnames van Chris WOWOWOWOWWOOWW!
  Laten we hopen dat de orkaan meevalt !

  Wel een geweldige dag zeg, een 10 + extra!!

  BeantwoordenVerwijderen