maandag 3 oktober 2016

Dag 10: Universal & Bubba Gump

Vandaag stond Universal weer op het programma. Een gokje, want het was natuurlijk weekend. Johan, Ananda en ik zijn ‘halve-dagjes-mensen’ en dat houdt in dat een halve dag (tot ongeveer 13:30) wel genoeg voor ons is. Dit lijkt momenteel wel de perfecte instelling voor Florida, want daarna is het voor ons te warm in de zon en een paar uur later scheurt de hemel open. Dan worden de waterattracties dus overbodig en dan zijn er meer flitsen dan wanneer je veel te hard over de A10 rond Amsterdam rijdt.

Vandaag begonnen we bij Universal Island of Adventure met als hoofddoel King Kong: de nieuwe attractie die vorig jaar nog achter een geheimzinnig bouwhek schuil ging. Hoewel er 15 minuten wachttijd op het bordje stond, waren we volgens mij binnen 5 minuten aan de beurt. Het is een erg leuke attractie en we besloten daarom vanwege de nieuwigheid nog een ritje te doen. 30 minuten wachttijd! Dat ging snel. De rij was 2 keer zo lang en de mensen stroomden binnen. Houdt er dus rekening mee… nieuwe attractie? Vroeg naar binnen en meteen erheen lopen.

Na King Kong was het even rondkijken. Het was druk en we hadden niet echt een plan. Links richting de ‘Wizarding World of Harry Potter’ of rechts richting ‘Toon Lagoon’? We kozen rechts, want het was warm! En Toon Lagoon is dé plek om af te koelen.  Mijn favoriete attractie ‘Ripsaw Falls’ staat daar. De humor en het speelse is gewoon heerlijk en ontspannend. Als je erheen gaat, moet je rekening houden dat je niet een beetje nat wordt.. maar gewoon doorweekt nat! We sloten de Toon Lagoon af met een paar rondjes in Popeye (jup, ook hier wordt je nat) waarna we via het kindergedeelte en de ‘Hogwards Express’ naar het Studio’s park zijn gegaan. Gaan we nog de ‘Gringotts Bank’ in? Nee… Te warm, te lange wachttijden en Bubba Gump - één van onze favoriete restaurant van onze vorige Florida trip - stond op de planning. Het was dan wel 13:00 uur, maar who cares! Vakantie! We draaien het avondeten wel om met de lunch. Helaas viel het deze keer erg tegen. Waar we vorige keer verse vis kregen, hadden we nu (zo leek het) diepvries vis. Ananda’s zalm was gewoon té gaar en helemaal hard. De bediening was té overdreven. Ook mijn gerecht was minder dan vorige keer, en Johan? Tja, die had natuurlijk nog geen vergelijkingsmateriaal 🙂 Pluspuntje dan weer wel is toen Ananda aangaf dat ze het niet vond smaken, het meteen van de bon werd gehaald en ze gratis alternatief kreeg. Het zag er prima uit, maar zo smaakte het helaas niet!

We gaan voortaan dus maar weer naar de restaurants aan de kust van Bubba Gump. We denken toch dat de vis daar veel verser is. 

Warm!
 Na deze teleurstelling zijn we nog even langs de Publix gereden voor brood, koffie en beleg. De dag sloten we verder af met een simpel broodje als avondeten en lekker lang doorweken in het warme badje van het resort.

We gaan vandaag iets nieuws uitproberen. We hebben ook nog niks over deze plek gelezen op andere blogs of forums, dus het wordt spannend of het leuk is. In ons volgende blog lezen jullie wat het is! Tot morgen!

7 opmerkingen:

 1. Jammer van het eten, maar voor de rest prima dag, ben benieuwd naar die nieuwe plek :) Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig was jullie bezoek aan Universal prima, geen wachtrijen, en dat in het weekend, is mooi meegenomen.
  Wij hebben het deze keer ook 1 keer ondervonden dat een van onze favoriete restaurants tegenviel, resultaat..... slaan we volgend jaar over! Jammer hoor, maar gelukkig is er keus genoeg😁
  Je weet het wel spannend te maken met een "cliffhanger" ! Ben benieuwd !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Universal altijd leuk, iets nieuws zijn we gek op, in alle jaren hebben we al zoveel leuke dingen gedaan. Althans binnen ons interesse gebied natuurlijk.
  Ben benieuwd wat jullie gaan doen :-)

  Heel veel fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi park hoor Universal! Nou maak je me wel heel nieuwsgierig naar de plannen voor morgen ben benieuwd! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer vh eten, dat kun je wel eens treffen. Verder heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van Bubba Gump, heb er heel lekker gegeten in NY. En ben heel benieuwd wat jullie vandaag gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He wat jammer dat het eten tegenviel.
  En je had er nog wel zo'n zin in.
  Gelukkig dat jullie wel een leuke ochtend gehad hebben,verzacht het misschien een beetje.
  En je maakt ons wel lekker nieuwsgierig naar deze dag.
  Kom maar op met het blog..

  BeantwoordenVerwijderen