woensdag 15 april 2015

Dag 5: Universal

(Gisteravond geschreven)

Chris hier! Vandaag ons volgende avontuur in het warme maar soms natte Florida. Het mag duidelijk zijn dat de magie van Disney ook zijn uitwerking heeft op volwassenen. Je wordt er gewoon vrolijk van! Maar ook moe helaas... Gisteren was het wat slechter weer dus was dit een uitgelezen kans om de shopping outlets onveilig te maken. De wetenschap dat Ananda er plezier in heeft en de pijn in onze portemonnee een investering was zodat ik voorlopig geen kleren meer nodig had deden deed mij inderdaad goed. En het dagje rustig aan gaf ons de kans om bij te komen voor ons grootse avontuur van vandaag. Universal stond namelijk op het programma! 

Zou de ervaring van Universal nog beter worden dan die van Disney's Magic Kingdom? Bevooroordeeld, riep ik al ja. Laten we eerlijk zijn dit park staat in het teken van namen als De Blues Brothers, Harry Potter, The Simpsons en de Marvel films / comics. Namen waar ik mee ben opgegroeid. Voor Ananda waren vooral Harry Potter attracties interessant. 

De dag begon met een grote bak koffie.. Zo groot, dat ik hem meenam in de auto. Ook Universal heeft zijn eigen oprijlaan.. Groot, maar niet zo groot als Disney's World Drive. Net als in Disney hadden we een plan van aanpak, eerst Universal Studio's met de nieuwe Harry Potter attractie, daarna een aantal rides en vervolgens naar het andere park van Universal. 


Helaas stonden wij nu niet vooraan..... Anderhalf uur gewacht... Je bent er al klaar mee voor je ermee begint... zou je denken, maar wauw wat een ongelofelijk mooie attractie is dit zeg. Hoe is deze ervaring te omschrijven? Ik ga het proberen (spoiler alert):

Het begint bij de wachtrij op ongeveer 30 minuten 'wacht-afstand' Je komt binnen in de bank uit de film. Alles is tot in de details nagemaakt. Zelfs de goblins die achter hun toonbank de bankzaken afhandelen. Eenmaal in het karretje met een 3D bril op begint een avontuur die te vergelijken is met een achtbaan en een 3D TV maal 1000. De achtbaan zorgt voor de g-krachten en de special effects doen de rest. Vuur, water, geur. Alles komt samen. de beste attractie die ik tot nu toe heb meegemaakt!


Bang voor de andere attracties, zouden deze nu saai zijn? Nee hoor.. Wij hebben genoten van elke attractie. En de sfeer in het park met de blues muziek en het decor zijn zeer mooi. Alleen wel jammer dat ze soms tussendoor attracties tijdelijk stopzetten voor een controle waardoor een wachttijd van een geplande 20 minuten in 1 keer kan oplopen tot een uur... We hadden na een paar uur in Studio's wel de behoefte om naar Islands of Adventure te gaan. Wij hadden een combi pas waar je via de Hogwards express uit de Harry Potter film tussen beide Universal parken kon pendelen. 


Was het 2e park net zo leuk? Wow.. Nice! Anders maar zeker leuk! Een nagebouwd Harry Potter dorp en zeer veel thrill rides. 


Je zou denken dat het uren rondslenteren ons uitgeput zou hebben, maar de attracties waren echt te gek. De adrenaline gaf ons gewoon energie. Naast achtbanen en 3D rides waren er ook water attracties waar je ook echt nat werd. Ik was pas droog toen ik thuis was..


We hebben alle thrill attracties gedaan in IOA en zijn rond 18:00 uur terug naar de auto gegaan. Hoewel wij wisten dat we de shows in het Studio's gedeelte nog niet gezien hadden, en nog een aantal rides te gaan hadden in de Studio's, vonden wij dit echt een geweldige dag. Veel gedaan, (meestal) korte wachttijden en het weer zat mee! Een voldaan gevoel dus. Wij gaan hier zeker nog terug komen aangezien wij nog 13 dagen onbeperkte toegang hebben, maar eerst eens goed uitrusten want nu ik Ananda zo op de bank zie slapen denk ik dat de adrenaline is uitge...zzzzzzz....

14 opmerkingen:

  1. Gaaf hรจ al die attracties!! Harry Potter met die hologrammen is ook echt fantastisch! Top dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij zijn zelf niet van de parken,maar ik snap dat je er erg uitgeput door raakt.
    Wat een heerlijke volle dag.
    En veel gezien en gedaan..
    En fijn dat jullie nog vaak terug kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super zeg! GEWELDIG...Wat fijn ook dat je zoveel fotos plaats want dan kan ik ook een beetje mee(be)leven als Harry Potter fan. THX!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo even bijgelezen en jullie zitten niet stil hoor :). Wij zijn verleden jaar naar Universal geweest en zijn ook helemaal fan,wat een super mooie parken he. Leuk om te lezen hoe jullie het allemaal beleven, geniet maar lekker verder, ik lees graag mee.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een ervaring weer en wat zijn die parken toch leuk zeker de moeite waard om nog een keertje terug te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Universal staat nog op ons lijstje, zeker na wat ik in heel veel reisverslagen heb gezien! Echt super gaaf! Je wordt wel vreselijk moe van die indrukken de warmte , het geslenter etc, maar ja na een goede nacht kan je er weer voor 200% tegenaan! Have fun in the sunshine state!๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk geschreven man, het plezier knalt werkelijk van het scherm!!
    Leuk dat jullie zo enorm aan het genieten zijn !!

    Groetjes,
    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Universal moeten wij toch echt weer eens naar toe, het is inmiddels al weer 7 jaar geleden dat wij in dat park zijn geweest. En zo leuk om jullie indrukken als "first timers" te lezen !

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jullie maken er ook zelf een feestje van, zo heerlijk om mee te mogen lezen en genieten van het enthousiasme van jullie eerste keer Florida! Geniet vooral zo lekker door en ach, thuis neem je gewoon vakantie om bij te komen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk verslag schrijven jullie, ik vind het erg leuk om mee te lezen hoe jullie alles ervaren. Wij zijn ook behoorlijk verslaafd aan Florida, misschien haal je nog wat leuke (eet)tips uit ons verslag http://kerstinorlando2014.blogspot.nl/
    Nog heel veel plezier gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk verslag om te lezen! jullie geniet enorm!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Toppiedaggie jammer van de andehalf uur maar idd een echt gave attractie. En voor de andere ga je nog een keer lekker terug. Ook hier weer lekker genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ook weer zn geweldig park..... Ik ben nu al benieuwd naar jullie dag van morgen. hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ondanks dat wij Disneygangers zijn, waren wij meer onder de indruk van Universal Studio's en IoA. We zijn compleet overdonderd en verrast door de schoonheid van deze parken. Echt TOPfavoriet.

    BeantwoordenVerwijderen